Doe jij mee met de week zonder vlees?

De week zonder vlees is iets waar ik vorig jaar mee in aanraking kwam. Ik ben altijd een echte vleeseter geweest met hier en daar een uitstapje richting vis en sporadisch en vegetarische maaltijd. Veel van mijn vriendinnen zijn vegetarisch en zo kwam ik dus ook via een van deze geweldige meiden in aanraking met de week zonder vlees. Nadat ze mij verteld had over het effect op het milieu door geen vlees te eten voor een week had ik m’n momentje van ach wat maakt het uit een week zonder vlees is best te overleven toch?!

Jaa, nee niet echt een week zonder vlees is toch best lastig als je gewend bent aan een boterhammetje met een plakje worst om überhaupt je dag mee te beginnen. Laten we zeggen mijn week zonder vlees van 2018 was absoluut geen succes, volgens mij heb ik de woensdag nog niet eens gehaald. Maar nieuwe ronde nieuwe kansen! Dit jaar pak ik het iets slimmer aan, namelijk door tijdens deze week iedere dag een heerlijk recept op tafel te zetten om op die manier mezelf maar hopelijk ook jou gemotiveerd en geïnspireerd te houden.

Zomaar overstappen op een lifestyle zonder vlees is namelijk echt geen makkie… En daarom is het ook veel leuker om het samen te doen. Laat in de reacties weten of jij deze week meedoet en waarom!

Hieronder een overzicht van de recepten, iedere dag zal er een nieuw recept onthult worden dus houd deze pagina goed in de gaten of volg ons op facebook want daar wordt ieder recept ook gedeeld!

Maandag: Energieke broccoli-spinazie soep

Dinsdag: Vegan noodles met gemarineerde tempeh

Woensdag: Rode kool salade met doperwtjes

Donderdag: Pasta met geroosterde tomatensaus

Vrijdag: Kurkuma hot chocolate

Zaterdag: Avocado-Pesto pasta

Zondag: Bietenijs

mayonnaise

Zelfgemaakte mayonaise

Recept voor zelfgemaakte mayonaise van onze eigen chef Willem aka The Racingchef58. Dit is altijd aanwezig in mijn koelkast, kan niet zonder en de laatste ...
Foto door Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/strikte-vrouwelijke-leraar-met-boek-wijzend-op-krabbelde-schoolbord-3771074/

Tips om je geheugen en concentratie te verbeteren

Iedereen wil een scherp geheugen en een betere concentratie. Gelukkig zijn er manieren om dit zelf te verbeteren. Lees ze hier!

Ageing gracefully: het geheim waarmee yoga veroudering tegengaat

Yoga helpt niet alleen om fit te blijven, je wordt er ook buigzamer van – zowel fysiek als mentaal. Maar yoga heeft nog een magische ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *