Zelfgemaakte mayonaise

Recept voor zelfgemaakte mayonaise van onze eigen chef Willem aka The Racingchef58.

Dit is altijd aanwezig in mijn koelkast, kan niet zonder en de laatste keer dat ik kant en klare mayo heb gekocht kan ik me niet meer herinneren. Het is een makkelijk en redelijk klein recept dat ik meestal maak in grotere hoeveelheid (3 of 4 porties). Toen ik nog op de kok school zat moest dit met de hand en een garde worden gedaan worden, nu doe ik het meestal in een blender voor grote recepten en kleinere met een staafmixer.

Ingrediënten zelfgemaakte mayonaise:

  • 2 ei dooiers
  • 1 theelepeltje Dijon mosterd
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 75 ml kokos olie kamer temperatuur
  • 125 ml olijf olie kamer temperatuur
  • Zout en witte gemalen peper

Ik gebruik altijd een hoge litermaat en staafmixer om dit recept te maken. in de container doe je de dooiers, Dijon mosterd, azijn en citroen sap en vermeng dit.

Voeg vervolgens druppelsgewijs de olie toe en vermeng dit goed met de staaf mixer. In het begin is het belangrijk om het druppelsgewijs te doen en al je ziet dat het een mooie homogene massa is kan je het er iets sneller aan toevoegen

Zodra al je olie eraan toe is gevoegd kan je het op smaak brengen met zout en peper. Als je vindt dat je mayo te dik is kun je er een lepeltje water aan toevoegen om hem wat te verdunnen

Spieropbouw: ik wil (meer) spiermassa opbouwen

Om spieropbouw te ontwikkelen is het nodig om te trainen. Het trainen heeft als doel om een fit, flexibel, sterk en veerkrachtig lichaam te krijgen ...

Bounty raw food taart met aardbeien

Bounty raw food taart met aardbeien Oooooh heerlijk dit! Gek op aardbeien, gek op chocola, gek op kokos, gek op bounty’s, gek op taart…. En ...

Fitheid in 9 cijfers

Waar moeten we op letten, willen we enigszins gezond dit jaar door komen? Van slaap tot vitaminen, probiotica en seks: 9 belangrijke indicatoren voor je ...

4 gedachten over “Zelfgemaakte mayonaise”

    1. Diederik Bijlsma

      Dag Wendy,

      in de koelkast in een weckpot of goede tupperware (met zo weinig mogelijk lucht) kan dit 10 dagen in de koelkast bewaard blijven.

      vriendeljke groet,
      Diederik

    1. Hi Brenda, je kan mosterd vervangen door fenegriek zaad, dat heeft een enigszins vergelijkbare nasmaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *