Ik vind het heerlijk om volledig uit te pakken tijdens het koken maar soms heb ik gewoon zin in iets simpels. Dit gerecht is dan een van mijn go to recepten. Staat snel op tafel en zit boordevol groente!
Toen ik nog samenwoonde met twee vriendinnen werd dit gerecht minimaal 1 keer per week gemaakt. We waren allemaal altijd zo druk in de weer met van alles. Maar gelukkig hadden we de regel dat wanneer er minimaal 2 van ons thuis waren er gewoon gekookt werd. Op zulke momenten zijn dit soort super snelle recepten geweldig om op terug te pakken.
Haal de volgende dingen in huis
Dit recept is voldoende voor 2-3 personen
-
1 grote courgette in dunne reepjes of door de spirelli gehaald
-
eetrijp avocado geprakt
-
3 el groene pesto
-
sap van een halve limoen
-
2 rode uien fijngesneden
-
1 teentje knoflook
-
peper en zout naar smaak
Hoe maak je de avocado-pesto pasta?
-
Fruit de ui in een koekenpan, voeg hierna de knoflook (geperst) en courgette pasta toe bak tot gaar
-
mix de geprakte avocado, pesto en limoensap met wat zout en peper tot een gladde saus.
-
Voeg de saus toe aan de courgette als deze gaar is en dien warm op.
Als je wat meer pit in je gerecht wilt voeg dan een kleingesneden pepertje toe aan je recept. Toch liever een iets aangekleder gerecht op tafel voeg dan een beetje parmezaan en wat gebakken pijnboom-pitjes toe als garnering.