Af en toe is het nodig om jezelf eens goed te verwennen. En natuurlijk zijn er manieren om dat te doen met heerlijke recepten gevuld met groentes en gezonde producten. Maar zelf vind ik het ook wel lekker om eens te genieten van een lekkere bak ijs. En dan niet zomaar ijs nee bietenijs. Dit ijs is heerlijk zoet van smaak en met 1 klein bolletje ben je eigenlijk al voorzien in je ijs behoeftes. Kleine heads up er zit wel redelijk wat suiker in dit recept dus met zo’n klein bolletje zit je ook wel aan je suikertaks voor de dag 🙂

Speciaal als afsluiter van de Week zonder Vlees dus dit leuke en lekkere recept. Het leukste is dat je dit ijs kan maken met elke soort vruchten of groentesap wat je je maar kunt bedenken wissel het bietensap gewoon om voor ander sap. Dus super leuk om samen met de kinderen hun favoriete groentes/vruchten om te toveren tot een verrukkelijk ijsje. 

Haal de volgende dingen in huis:

  • 5 dl bietensap
  • 1 blaadje gelatine
  • 1,5 dl suikerwater

Suikerwater is een mengsel van 1:2 water en suiker.

Hoe maak je het Bietenijs?

  • Doe als je zelf suikerwater maakt de suiker en het water in een steelpannetje en verwarm dit langzaam terwijl je continue roert, het suikerwater is klaar wanneer dit volledig doorzichtig is geworden (let op! niet laten koken)
  • Week de gelatine in koud water voor 3-5 min en knijp daarna goed uit
  • Haal het suikerwater van het vuur en voeg de gelatine toe laat het al roerend oplossen
  • Hierna voeg je het bietensap toe en meng je het geheel met de staafmixer
  • Schenk het geheel in een vriezer-zak en leg in de vriezer, schud de zak elke 10 minuten goed

Als je een ijsmachine hebt kan je die natuurlijk ook gebruiken. Let op gelatine verliest z’n werking als dit gemixt wordt met zure producten dus dit recept zal minder goed werken voor dingen als ananasijs of kiwi-ijs. 

Dit was de laatste blog voor de week zonder vlees 2019 hopelijk heb je er van genoten!