Paleo voeding: wat is paleo en waar vind ik paleo recepten?

Eigenlijk is Paleo heel eenvoudig. Kijk maar eens in de keuken van onze voorouders en je weet wat ik bedoel. Je gaat veel meer natuurlijke voeding eten dan je al doet. Onze voorouders wisten al dat ons lijf het beste functioneert als je er zoveel mogelijk onbewerkt voedsel in stopt. Eigenlijk aten zij wat wij als mensen zouden moeten eten volgens moeder Natuur. Daar is ons lichaam namelijk op ingesteld. In deze tijd is dat natuurlijk heel anders omdat je op elke hoek van de straat eten kunt kopen. Zo was dat vroeger niet. Om ons voedsel onder andere langer houdbaar te maken gooien we er veel rotzooi in. Maar ook (extra) suikers en zout die vaak al in ons bewerkte voedsel zit. Op deze manier worden steeds meer mensen te dik en hebben overgewicht. Het Paleo dieet kan zorgen voor gewichtsafname door een nieuwe manier van eten.

Paleo dieet en de resultaten

Een aantal resultaten van het Paleo dieet zijn

  • Gewichtsverlies
  • Meer energie
  • Soepelere gewrichten
  • Sterker immuunsysteem
  • Verbetering van de sportprestaties en een beter herstel
  • Zachtere en mooie huid

Waarom is het Paleo dieet populair?

Vooral in Amerika is dit dieet enorm populair. In Nederland begint dit dieet ook steeds meer aan populariteit te winnen. Een enorm pluspunt van het Paleo dieet is dat dit dieet of eigenlijk lifestyle zich focust op de kwaliteit van de voeding, niet op hoeveel je eet. En dat is fijn want dat betekent dat je geen calorieën hoeft te tellen, maar je focust op kwaliteitsvoedsel. Met dit dieet gaan mensen zich realiseren dat je met ‘boerenverstand’ al een heel eind komt. Mensen kunnen zelf ook wel nagaan hoe dit overgewicht ontstaan is. Als we weer terug gaan naar onze roots en het Paleo dieet in praktijk gaan brengen, zien we snel resultaat.

Welke voeding hoort bij het Paleo dieet

De maaltijden bestaan uit groenten, vlees of vis, noten & zaden en fruit. Uiteraard biologisch en dynamisch. Ook superfoods passen uitstekend bij het Paleo dieet omdat het lichaam deze producten met hoge voedingswaarde beter op kan nemen. Er is vaak veel discussie over gezonde producten waarvan de vraag is of het strikt paleo is of niet. Denk bijvoorbeeld aan havermout of spelt. Supergezond! De een accepteert het wel in een paleo dieet en de ander niet. Ons doel is om zo gezond mogelijk te eten. De zogenaamde ‘twijfelproducten’ die wél aantoonbaar gezond zijn, vind je bij ons gewoon terug in de recepten. Uiteraard aan jou om zelf te kiezen wat je met deze gezonde twijfelproducten doet!

Kom eens shoppen in de superfoodmarkt! Per januari 2015 kun je middels een paleo filter binnen de natuurvoeding de voor paleo geschikte producten eruit filteren. Veel shopplezier en eet smakelijk!

Paleo Recepten?

Wil je wat vaker koken volgens het paleo dieet? Kijk dan eens naar onze Facebook Paleo Recepten. Hier vind je recepten voor elk moment, van ontbijt tot tussendoortje tot avondmaal.

Meer informatie over het paleo dieet?

Lees dan de blog van Lera, die gaat over snel afvallen met het paleo dieet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *