Uiensoep met zoete aardappels, paleo en verrassend bijzonder!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Uiensoep, dat kennen de meeste mensen wel. Misschien uit Frankrijk, wellicht als eigen recept, maar deze uiensoep met zoete aardappels is van een ander kaliber. Paleo, vol vitamines en mineralen, want daar zitten uien vol mee, en nog meer verrassends. Gebonden, en met een heerlijke smaak. Ideaal als maaltijdsoep, vergezeld met een salade, of aangevuld met iets anders naar keuze.

 Ingrediënten uiensoep met zoete aardappels:

  • 4 á 5 zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 uien, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geschild en doormidden gesneden
  • kippenbouillon, bijvoorbeeld 4 koppen van 3 bouillonblokjes
  • ½ theelepel kaneel
  • 8 plakken pancetta (Italiaans spek) krokant gebakken
  • ¼ kop pecannoten, geroosterd en in stukjes gehakt
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • peper naar smaak
  • fijn zout

Bereiding:

Neem een soeppan en smelt er de kokosolie in, op middelhoog vuur. Doe als de olie heet is, de knoflook en de gesneden ui in en laat zachtjes fruiten. Als de ui na een paar minuten glazig en doorzichtig geworden is, doe er de aardappels bij. Laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 4 minuten. Doe er vervolgens de kippenbouillon bij. Breng langzaam aan de kook en laat voor ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Neem een staafmixer en mix de soep totdat het een mooi egaal geheel geworden is. Strooi iets kaneel over de soep, alsmede peper en zout naar smaak. Giet de soep in het gewenste aantal soepkoppen, bestrooi met iets pecannoten, leg er de plakjes pancetta op, en garneer met peterselie. Geniet er van!

 

1 reactie op “Uiensoep met zoete aardappels, paleo en verrassend bijzonder!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *