Uiensoep met zoete aardappels, paleo en verrassend bijzonder!

Uiensoep, dat kennen de meeste mensen wel. Heerlijk voor tijdens de koudere maanden. Waarschijnlijk zwerft er ergens bij jou in huis wel een familierecept voor uiensoep rond. Daarom heb ik het voor dit recept toch even helemaal anders gedaan. Geen typische uiensoep maar juist gebonden met zoete aardappel en knapperige spekjes.

Dit recept is paleo, zit vol vitamines en mineralen, en is geschikt als maaltijdsoep. Serveer de soep naast een frisse salade of met een snee vers gebakken brood.

 Ingredi├źnten uiensoep met zoete aardappels

  • 4 ├í 5 zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 uien, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geschild en doormidden gesneden
  • 1 liter kippenbouillon van 3 bouillonblokjes (Superfoodmarkt)
  • ┬Ż theelepel kaneel (Superfoodmarkt)
  • 8 plakken pancetta (Italiaans spek) krokant gebakken
  • ┬╝ kop pecannoten, geroosterd en in stukjes gehakt (Superfoodmarkt)
  • verse peterselie
  • 2 eetlepels kokosolie (Superfoodmarkt)
  • peper naar smaak (Superfoodmarkt)
  • fijn zout (Superfoodmarkt)

Bereiding van Paleo uiensoep

  1. Verwarm de oven voor op 175 ┬░C en rooster de pecannoten 10 minuten (keer de bakplaat na 5 minuten om zodat de noten gelijkmatig verhit worden).
  2. Smelt in een soeppan, op middelhoog vuur, de kokosolie. Voeg hierna fijngesneden knoflook en ui toe en laat deze zachtjes fruiten.
  3. Voeg wanneer de ui glazig is geworden de aardappelblokjes toe en bak deze voor 4 minuten mee.
  4. Schenk de kippenbouillon erbij en breng de soep aan de kook, laat deze 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.
  5. Neem de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep tot een egaal geheel te mixen.
  6. Voeg kaneel, peper en zout naar smaak toe en giet de soep in het gewenste aantal soepkoppen.
  7. Hak de ondertussen afgekoelde pecannoten grof fijn en strooi deze over je soep samen met de plakjes pancetta en wat fijngehakte peterselie.

1 reactie op “Uiensoep met zoete aardappels, paleo en verrassend bijzonder!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *