Paleo recept: Groene kool wraps (RAW)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pas op: de kans bestaat dat je na het eten van dit recept een échte rawfood veganist wordt 😉 Je bent gewaarschuwd, dit Paleo recept is niet te versmaden! Dit recept is klaar in 20 minuten. Dankjewel avocadopesto.com!

Ingrediënten Groene kool wraps

  • 4 grote bladeren van een groene kool (biologisch, want onbespoten)
  • 1 grote rode paprika
  • 1 rijpe avocado
  • 250 gram alfalfa
  • ½ limoen
  • 150 rauwe pecannoten
  • 1 eetlepel tamari (als je het nog niet in huis hebt, dit is 1 grote aanrader, het is Japanse glutenvrije sojasaus)
  • 1 theelepel komijn (of ½ theelepel gehakte knoflook en ½ theelepel geraspte gember)
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie

Bereiding Paleo Groene kool wraps

  1. Was ter voorbereiding de bladeren van de groene kool en leg ze in een schaal met warm water en sap van een halve limoen. Laat dit 10 minuten weken en droog de bladeren vervolgens af met wat keukenpapier (Yes, dit is waarom de bladeren er straks zo mooi fris uitzien!)
  2. Snijd de avocado in plakken en houd apart
  3. Snijd de paprika in smalle repen en houd apart
  4. Voeg de pecannoten, tamari, komijn en olijfolie samen in een keukenmachine en zet de machine totdat het geheel goed gemengd is en licht samenklontert
  5. Leg een groene kool blad voor je en leg hierop een laagje notenmix, rode paprika, plakjes avocado, een scheutje limoensap en een handvol alfalfa
  6. Vouw de bovenkant en de onderkant van het blad naar binnen en wikkel de zijkanten eromheen
  7. Snijd doormidden en serveer uit

Eet smakelijk!

2 reacties op “Paleo recept: Groene kool wraps (RAW)”

    1. Hi Kim, de beste recepten op internet worden zo vaak gekopieerd dat de oorspronkelijke bron niet meer te herleiden valt… We proberen dan altijd de ‘oudste’ url te pakken omdat dan de kans het grootst is dat we de echte bron vermelden. Als jij denkt dat avocadopesto niet de bron is, maar een andere receptenpagina, dan hoor ik dat graag, dan pas ik het meteen aan!
      Groetjes, Rosa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *