Als het buiten, maar ook binnenshuis warm is, dan vergaat je eetlust soms, simpelweg doordat de hogere temperatuur er voor zorgt dat je lichaam minder energie hoeft te verbruiken. Toch zal je wat moeten eten, zo nu en dan. Kip is licht verteerbaar, en als je dat kan combineren met een van de meest frisse fruitsoorten die er is, dan ben je weer geslaagd. Hier een fris paleo recept: kip met citroen. Let wel op: de kip moet een nachtje marineren in de koelkast.
Ingrediënten kipfilet met citroen:
- Kipfilets naar keuze, hangt af van het aantal personen, bijvoorbeeld 4
- Een kop olijfolie, verkrijgbaar bij superfoodmarkt.nl ;
- Twee derde theekop gevuld met citroensap, bij voorkeur zelf geperste citroenen
- Twee theelepels gehakte knoflook, een a twee teentjes
- Een ui, middelgroot, gehakt
- Half theelepeltje peper
- Half theelepeltje zout
Bereiding kipfilet met citroen:
Neem een grote schaal. Doe er de olijfolie, het citroensap, de gehakte knoflook, de gehakte ui, de peper en het zout in. Flink roeren zodat er een mooie marinade ontstaat. Doe er de kipfilets in en zorg dat ze goed bevochtigd worden aan alle kanten. Zet in de koelkast en laat de kip met marinade een nacht staan.
Naar keuze kan je de volgende dag de kipfilets grillen in de oven, of bakken in een koekenpan. Citroen laat zich uitstekend bakken. Bak de kipfilets gaar in ongeveer twintig minuten. Citroen zorgt er voor dat het vlees snel zacht wordt. Naar keuze kan je dan ook plakjes citroen mee bakken.