Paleo Griekse gehaktballen

Gehaktballen: Hollandser kan haast niet. Toch is juist gehakt een voedingsmiddel waar je op heel veel verschillende manieren mee om kan gaan. Gehakt kan je op veel manieren kruiden, mengen en klaarmaken. Hier een recept voor Griekse gehaktballen met een aantal minder gebruikelijke ingrediënten, maar juist daarom met een des te verrassender smaak. Paleo, vanzelfsprekend. Voor 4 personen.

Ingrediënten Griekse gehaktballen:

  • Anderhalf pond gehakt: rundergehakt, maar lamsgehakt kan ook
  • Een geklopt ei
  • Twee teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ Kopje gehakte peterselie
  • 2 Eetlepels tomatenpuree
  • 1 Eetlepel gedroogde oregano
  • 1 Theelepeltje gedroogde munt
  • Zeezout (naar eigen smaak toe te voegen)
  • Vers gemalen peper naar smaak

Bereiding Griekse gehaktballen:

Neem een grote schaal en leg het gehakt er in. Voeg het ei, de peterselie, knoflook, tomatenpuree, de munt en de oregano toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Meng met de blote handen alle ingrediënten totdat er een mooie mix ontstaan is. Draai van de mix ballen van gelijke grootte. Naar keuze vervolgens bakken in een juspan, of op bakpapier in een voorverhitte oven, op 175 graden, ongeveer 25 minuten. (beetje afhankelijk van de grootte van de gehaktballen). Geniet er van!

zink natuurlijke bronnen

Zink in voeding: 15 redenen om af en toe een oestertje te eten

In deze blog vertel ik over een vaak ondergewaardeerd mineraal zink. Wetenschappers schatten dat een op de vijf mensen zink tekort heeft. Zink is een essentieel element ...

De genezende werking van Epsom zout

Zout, het lijkt allemaal hetzelfde, maar niets is minder waar. In tegenstelling tot keukenzout, wat bestaat uit natriumchloride, is Epsom zout een natuurlijke mineraalverbinding van ...
glutenvrije ontbijtkoek

Hollandse glutenvrije ontbijtkoek

Een van de eerste recepten waar ik naar op zoek ging (naast brood) toen ik glutenintolerant bleek te zijn, was ontbijtkoek. Eigenlijk eet ik het ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *