Paleo avocado/kip salade

Een heerlijk recept voor een avocado kip salade. Lekker als volwaardige lunch of als bijgerecht bij het diner.

Ingrediënten paleo avocado kip salade

  • 2 kipfilets (bijvoorkeur biologisch)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/4 cup geroosterde fijngehakte amandelen
  • 1 kleine rode ui
  • handje fijngehakte basilicum
  • handje fijngehakte peterselie
  • 1 geroosterde paprika (rood of geel)
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten dressing paleo salade

  • handje peterselie
  • handje basilicum
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1/8 cup extra vergine olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding paleo salade

  • Breng de laurierblaadjes met de kippenbouillon aan de kook.
  • Doe de kip erin en breng weer aan de kook met een deksel op de pan.
  • Als de bouillon weer kookt warmtebron uitzetten en de kip voor 30 minuten tot een uur laten staan.
  • Terwijl de kip gaar wordt de rest van de ingrediënten mengen en naar smaak peper en zout toevoegen.
  • Als de kip gaar is uit de bouillon halen en af laten koelen.
  • Kip fijnsnijden of met een vork uit elkaar trekken en met de rest van de salade mengen.
  • Voor de dressing alle ingrediënten met een staafmixer mixen en toevoegen aan de salade.
  • Halveer een avocado, verwijder de pit en vul de helften met de salade. Serveer koud of op kamertemperatuur.