Een heerlijk recept voor een avocado kip salade. Lekker als volwaardige lunch of als bijgerecht bij het diner.
Ingrediënten paleo avocado kip salade
- 2 kipfilets (bijvoorkeur biologisch)
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/4 cup geroosterde fijngehakte amandelen
- 1 kleine rode ui
- handje fijngehakte basilicum
- handje fijngehakte peterselie
- 1 geroosterde paprika (rood of geel)
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten dressing paleo salade
- handje peterselie
- handje basilicum
- 1 eetlepel appelazijn
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1/2 theelepel fijngehakte knoflook
- 1/8 cup extra vergine olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding paleo salade
- Breng de laurierblaadjes met de kippenbouillon aan de kook.
- Doe de kip erin en breng weer aan de kook met een deksel op de pan.
- Als de bouillon weer kookt warmtebron uitzetten en de kip voor 30 minuten tot een uur laten staan.
- Terwijl de kip gaar wordt de rest van de ingrediënten mengen en naar smaak peper en zout toevoegen.
- Als de kip gaar is uit de bouillon halen en af laten koelen.
- Kip fijnsnijden of met een vork uit elkaar trekken en met de rest van de salade mengen.
- Voor de dressing alle ingrediënten met een staafmixer mixen en toevoegen aan de salade.
- Halveer een avocado, verwijder de pit en vul de helften met de salade. Serveer koud of op kamertemperatuur.