Paleo avocado/kip salade

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Een heerlijk recept voor een avocado kip salade. Lekker als volwaardige lunch of als bijgerecht bij het diner.

Ingrediënten paleo avocado kip salade

  • 2 kipfilets (bijvoorkeur biologisch)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/4 cup geroosterde fijngehakte amandelen
  • 1 kleine rode ui
  • handje fijngehakte basilicum
  • handje fijngehakte peterselie
  • 1 geroosterde paprika (rood of geel)
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten dressing paleo salade

  • handje peterselie
  • handje basilicum
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1/8 cup extra vergine olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding paleo salade

  • Breng de laurierblaadjes met de kippenbouillon aan de kook.
  • Doe de kip erin en breng weer aan de kook met een deksel op de pan.
  • Als de bouillon weer kookt warmtebron uitzetten en de kip voor 30 minuten tot een uur laten staan.
  • Terwijl de kip gaar wordt de rest van de ingrediënten mengen en naar smaak peper en zout toevoegen.
  • Als de kip gaar is uit de bouillon halen en af laten koelen.
  • Kip fijnsnijden of met een vork uit elkaar trekken en met de rest van de salade mengen.
  • Voor de dressing alle ingrediënten met een staafmixer mixen en toevoegen aan de salade.
  • Halveer een avocado, verwijder de pit en vul de helften met de salade. Serveer koud of op kamertemperatuur.