Vegan noodles met gemarineerde tempeh

Bij mij in de familie hebben we altijd al een voorliefde voor de Indische keuken. Misschien komt het door de overheerlijke GadoGado en Soto Ayam die mijn oma altijd zonder veel moeite op tafel wist te toveren. Vaak schepten zelfs de kleinste eters wel 2 of 3 keer op. Ze zeggen altijd dat je jeugd veel effect heeft op de keuzes die je later in je leven maakt en dat blijkt maar weer. Ik ga namelijk als ik de keus heb het liefst voor oosterse of Indische gerechten.

Tijdens deze week zonder vlees is het makkelijk om te gaan voor salades en soepen. En ik heb er ook zeker aan gedacht om een week lang op sla te gaan leven. gelukkig niet gedaan want anders had ik dit heerlijke recept niet kunnen delen. Er zit wel een klein beetje voorbereidingstijd bij maar het is zeker het wachten waard.

Haal de volgende dingen in huis:

Deze ingrediënten zijn voldoende voor 2 personen.

  • rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • winterpeen in dunne plakjes
  • broccoli in rozetjes
  • Noodles voor 2 personen (bijvoorbeeld glutenvrije noodles van Terrasana)
  • 150-200gr tempeh
  • ketjap
  • sojasaus (ik gebruik het liefst die van coconut secret)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen.

Hoe maak je de noodles met gemarineerde tempeh?

  • Voeg eerst de teentjes knoflook (kleingesneden) en het citroensap bij elkaar en doe daarna een goede hoeveelheid ketjap en sojasaus erbij. Ik gebruik vaak de verhouding citroensap/ketjap/sojasaus 1/2/4.
  • Snijd de tempeh in blokjes en doe deze in de marinade schep dit door en laat rusten totdat de tempeh alle saus opgezogen heeft.
  • Doe de tempeh in een wok/bakpan met wat olie en bak deze totdat de tempeh knapperig wordt.
  • Zet de tempeh apart
  • Kook de noodles zoals op de verpakking staat.
  • Roerbak de peen en broccoli in wat olie. Wil je wat zoetere peen dan is het lekker om een klein beetje zout bij de olie te gooien dat door te roeren en daarna pas de groentes erbij te doen.
  • Doe wanneer de groente beetgaar is de noodles en tempeh erbij in de wok om de tempeh nog wat te verwarmen.
  • Garneer je gerecht met de reepjes paprika. (niet zo’n fan van rauwe paprika roerbak deze dan gewoon mee met de andere groentes)

Wil je wat meer pit in je gerecht snijd dan ook een halve rode peper klein en doe deze bij de marinade.

Dit is een heel lekker gerecht wat ook nog eens snel op tafel staat en vol gezonde groentes zit. Ik merk dat makkelijke gerechten vaak heel goed helpen dingen zoals een week zonder vlees vol te houden. Simpelweg omdat ik een stuk minder na hoef te denken over wat ik nou moet eten en in huis moet halen. Heb jij hetzelfde gevoel? Laat me het weten en laat ons weten wat je van dit gerecht vond in de reacties!

Leer je Ayurveda Type Pitta kennen

Dosha Pitta vertegenwoordigt de elementen vuur. In deze blog lees je de kenmerken, de beroepen en talenten en vooral wat je wel en niet moet ...

Ochtendrituelen: hoe start ik het beste mijn dag?

Na elke nachtrust volgt de kans om de komende dag weer gereset te starten. Dat is zo makkelijk nog niet, aangezien de meesten van ons ...
wortelsap

Groentesap met wortel en biet

Wortels, veel mensen krijgen er niet genoeg van. Boordevol vitamines, en eigenlijk zou iedereen elke dag een wortel moeten knagen. In dit wortelsap recept combineren ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *