Ik wil snel afvallen maar ook gezond afvallen

Zoals bijna voor iedereen geldt, is afvallen en daarna je gewicht behouden best een uitdaging. We weten heus wel hoe het moet, het zijn maar vier woorden: minder eten meer bewegen. Ook weten we allemaal ondertussen wel wat gezonde voeding is en wat ongezonde voeding is. Maar wat blijft het afvallen toch lastig…

Snel afvallen en gezond afvallen: vervelend tegenstrijdig

In deze blog zoom ik in op twee zaken die misschien minder voor de hand liggen:

  • Afvallen met superfoods
  • Afvallen met natuurlijke supplementen

Afvallen met superfoods

Superfoods kunnen zorgen voor een snellere verbranding. Behalve een hogere verbranding krijg je met superfoods meer voedingsstoffen binnen met minder eten. Zelf noem ik dat ook wel: effici├źnt eten. En juist dat is heel belangrijk want een tekort aan vitamines en mineralen leidt uiteindelijk tot een hormonale disbalans en dat is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht.

Voed je lichaam i.p.v. je lichaam te vullen. Dit doe je door met minder eten toch gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. En dat is belangrijk want hierdoor heb je niet de behoefte om de hele dag te willen eten.

Als je een instabiele suikerspiegel hebt door o.a teveel suikerpieken, ga je uiteindelijk teveel eten en krijg je vaak weinig volwaardige voedingsstoffen binnen.

De meeste voeding waaronder bijvoorbeeld fast food bevat vooral veel ÔÇślegeÔÇÖ calorie├źn. Doordat superfoods zoveel hoogwaardige voedingsstoffen bevatten, hou je veel langer een verzadigd gevoel en dat heeft weer invloed op de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel.

Interessante superfoods om mee af te vallen

Als je jouw lichaam alle voedingsstoffen geeft als het gaat om vitamines en mineralen dan zullen tekorten minder snel optreden en dat heeft een positieve invloed op de eventueel overtollige kiloÔÇÖs. Er zijn vier superfoods die interessant zijn als je af wilt vallen:

  1. Proteïnen
  2. Kokosolie
  3. Spirulina
  4. Chiazaden

Afvallen met proteïnen

Proteïnen gebruik je bij het afvallen om twee redenen: ze stimuleren de verbranding in je lichaam en ze hebben een verzadigende werking. Wil je meer verbranden met extra proteïnen, is het erg belangrijk om je inname van koolhydraten te verminderen. Immers, zonder koolhydraten is het lichaam genoodzaakt de eigen vetreserves aan te spreken om om te zetten.

Prote├»ne superfoods hebben bovendien een verzadigende werking zodat je minder snel trek krijgt. Als je bijvoorbeeld een eetlepel prote├»ne toevoegt aan je smoothie, shake of sap dan merk je dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Ook heb je langere tijd meer energie zonder trek te krijgen. En verder hebben prote├»ne superfoods een lage Glychemische Index zodat je geen sterke bloedsuikerspiegel schommelingen krijgt. Want deze schommelingen die je bijvoorbeeld krijgt door suiker- of koolhydraatrijke voeding, zorgen ervoor dat je na de maaltijd enorme zin in zoet krijgt en jezelf niet meer in de hand hebt en gaat snacken of snoepen. Deze behoefte om te ÔÇśsnaaienÔÇÖ zal zeker afnemen als je prote├»ne poeders gaat toevoegen aan je voeding.

Wil je weten hoe je moet afvallen met proteïnen? Lees dan mijn blog over afvallen met eiwitten. Wil je afvallen met eiwitshakes, koop dan geen kunstmatige afvalshakes vol met rotzooi maar lees mijn top 10 afvalshakes met eiwitten om zelf te maken.

Afvallen met kokosolie

Kokosolie wordt gemaakt van het vlees uit kokosnoten en is onder andere rijk aan verzadigde plantaardige vetten. Kokosolie bevat veel meer rijke voedingsstoffen zoals laurinezuur en ketonen. Door kokosolie wordt de opname van mineralen verbeterd en dan met name calcium en ijzer en de vetzuren omega 3 en 6. Doordat deze vitamines en mineralen in kokosolie aanwezig zijn, krijg je minder snel last van een hormonale disbalans.

Toch zit er een paradox in dit verhaal omdat je zou kunnen denken dat verzadigde vetten cholesterolverhogend zijn en je dikker maken. Het omgekeerde is waar. Koudgeperste kokosolie, ook wel extra vierge genoemd, bestaat voornamelijk uit middellangeketen vetzuren en die zijn niet schadelijk voor je lichaam en dus ook niet voor je cholesterolgehalte.

Deze vetten zijn veel beter verteerbaar dan andere vetten en dat heeft invloed op de mate van verzadiging. Je gaat minder eten omdat je sneller verzadigd bent. Kokosolie ruikt natuurlijk naar kokos, maar als je daarin je producten bakt verdwijnt de kokosgeur. Ideaal dus om bijvoorbeeld eitjes in te bakken. Je kunt onbewerkte kokosolie ook als alternatief voor boter op je brood gebruiken of als superfood snack in combinatie met rauwe cacao.

Afvallen met spirulina

Spirulina is gemaakt van zoetwater algen uit de Californische woestijn in Amerika. Deze zoetwateralg is rijk aan vitamines B1, B2, B3, ijzer, magnesium, mangaan en zink. Verder is spirulina zeer eiwitrijk en het bevat aminozuren (waaronder alle essenti├źle) die het immuunsysteem versterken en ondersteunen. Hierdoor is spirulina een goede vervanger voor eiwitpoeders.

Biologische spirulina heeft een zeer hoge eiwitwaarde. Een andere goede eigenschap van spirulina is dat de eiwitten en aminozuren een verzadigd gevoel geven en de opname van suiker en koolhydraten vertragen. De laatste zorgen voor een disbalans in de hormoonspiegel. De zoetwateralg is verkrijgbaar is poeder of pilvorm. Dagelijks een kleine hoeveelheid spirulina toevoegen aan je voeding zorgt ervoor dat je eventuele vitamine- en mineralentekorten aanvult op een natuurlijke manier.

Afvallen met chiazaden

Chiazaden bevatten rijke voedingstoffen zoals hoogwaardige eiwitten, calcium en omega-3 vetzuren. Verder bevatten chiazaden veel vezels die een positieve invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Ook hebben de vezels een goede uitwerking op de stoelgang. De vezels en eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel wat effect kan hebben op je gewicht.

Als je chiazaden in een glas water doet dan zie je dat na ongeveer 30 minuten het water dik of lobbig wordt. Dat komt omdat chiazaden zich binden aan water. Door deze toename in volume behoud je langer een verzadigd gevoel.

 Afvallen met natuurlijke supplementen

Ik noem hier de vier afvalhits van dit jaar:

  1. Green Coffee Bean Extract
  2. Frambozen ketonen
  3. Carbo Blockers
  4. Mango Trim Ultra

Afvallen met Green Coffee Bean Extract

Dit supplement vertraagt de productie en afgifte van glucose. Hierdoor heeft je lichaam geen directe toegang tot energie, waardoor het noodgedwongen de eigen vetreserves om moet zetten in energie. Hierdoor verbrand je (lichaams)vet en stop je tegelijkertijd om overtollig glucose op te slaan als vet. Het werkzame bestanddeel is chlorogeenzuur, dit komt alleen voor in de rauwe koffiebonen. 

Afvallen met frambozen ketonen

Raspberry Ketones, de hit uit Amerika, helpen bij het bestrijden van met name buikvet. Het stimuleert suikerverbranding en vertraagt de opname van suiker. Het vetcelhormoon adiponectine, dat wordt afgescheiden door de vetcellen, zorgt ervoor dat spiercellen meer glucose op gaan nemen uit het bloed. Hierdoor krijgen spieren meer energie en vetcellen dus minder energie. Ook het calorieverbruik neemt hierdoor toe. 

Afvallen met Carbo Blockers

Heb jij je voorgenomen minder koolhydraten te eten, maar lukt dat niet altijd? Zorg er dan voor dat ze niet worden opgenomen in je lichaam, want koolhydraten zetten zich heel snel om in ordinaire suikers. Carbo Blockers zorgen ervoor dat de opname van koolhydraten vermindert en het verlangen naar suikers, snoep, soft drinks en andere zoete etenswaren wordt onderdrukt. Hierdoor is dit supplement een heel prettige ondersteuning bij de zogenaamde koolhydraatarme di├źten. Dus als je niet in staat bent je koolhydraatarme dieet vol te houden (omdat je nu eenmaal aardappelen, brood en pasta niet elke dag kan ontlopen), blokkeer dan de opname van koolhydraten. Twee capsules blokkeren de opname van meer dan 100 gram (500 calorie├źn) aan koolhydraten. 

Afvallen met Mango Trim Ultra

Dit is een heel bijzondere formule waarin alle natuurlijke ingredi├źnten die succesvol zijn bij gewichtsverlies zijn gecombineerd in 1 krachtige formule! Geniet in 1 supplement van de werking van onder andere frambozenketonen, resveratrol, grapefruit pectine, groene thee extract en African mango extract. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *