Chlorella de natuurlijke ontgifter

Chlorella is een van de gezonde superfoods die we naast Spirulina en phytoplankton uit het water vissen. Maar wat doet deze alg nou eigenlijk, waar komt het vandaan en wat kunnen we ermee? Dit waren een aantal vragen die ik in m’n hoofd rond had zwerven en die het aanzetje gegeven hebben tot een kleine uiteenzetting over de speciale krachten van chlorella. Alles wat ik aan het begin over deze alg is dat het aangeraden wordt voor vegetariërs en vegans om het te slikken vanwege de hoge vitamine en ijzer gehaltes maar er is nog meer.

Dit kleine groene blaadje, de letterlijke vertaling van chlorella, is een eencellige zoetwater-alg die ontdekt is door een Nederlandse microbioloog. Er zijn heel veel verschillende soorten chlorella te vinden maar chlorella pyrenoidosa is een van de versies die het meest gebruikt wordt voor voedingssupplementen. Chlorella dankt haar felgroene kleur aan een hoge dosis chlorofyl. Deze stof die in hoge maten in planten voorkomt helpt bij het elimineren van toxines. Ook geeft chlorofyl magnesium af wat onderander de hersenen ondersteunt.

Wat doet chlorella nou eigenlijk?

  • Chlorella activeert de cellen om het celmembraan te openen op deze manier kunnen de cellen zich ontgiften.
  • De  fytonutriënt sporopollenine die in deze alg voorkomt bind het vrijgekomen neurotoxisch afval veel beter aan zich dan elke andere natuurlijke stof. Daardoor is het mogelijk voor chlorella om naast zware metalen waaronder kwik, lood, nikkel en aluminium ook biogiffen zoals schimmels en pesticiden ed uit het lichaam te verwijderen.
  • Door het verhogen van het glutathion-gehalte wordt ook de verwijdering van vrije radicalen in gang gezet of versnelt. Als je te lage gluthathion waarden hebt kan je dus ook een stuk minder god met stress omgaan. Ook verhoogt glutathion de antioxidante eigenschappen van vitamine C en E.
  • Het chlorofyl in de chlorella helpt bij het reinigen van de darmen, en het zuiveren van je bloed. Hierdoor is het makkelijker voor je lichaam om zuurstof op te nemen. Naast het efficiënter laten werken van je lichaam helpt de chlorofyl ook bij het verwijderen van schimmels en pesticiden en bied het bescherming tegen het opslaan van giftige stoffen in het zenuwstelsel.

Bijkomend pluspunt van al deze gezonde effecten van chlorella in het lichaam is dat je ook aan de buitenkant kan zien dat je lichaam beter werkt. Door de reinigende werking ziet ook je huid er snel gezonder en stralender uit.

Omdat chlorella zo bekend is vanwege de detox werking worden veel andere voordelen van deze super alg soms ook een beetje over het hoofd gezien. Er zitten namelijk zoveel gezonde voedingsstoffen in. Chlorella bevat namelijk elk type vitamine (behalve vitamine D) en ook een hoog gehalte aan ijzer. Er zit een gezonde hoeveelheid eiwitten in maar wil je een supplement wat nog hoger in eiwitten is dan is spirulina zeker de betere keuze.

Hoe gebruik je chlorella?

Er zijn verschillende opties om chlorella toe te voegen aan een gezonde levensstijl. Veel mensen kiezen voor het gebruik van tabletten (dit doe ik zelf ook) simpelweg omdat het zo simpel en snel is. Wat je ook kan doen is chlorella poeder toe te voegen aan je smoothie of shake. Veel supergreens poeders bevatten ook chlorella en ook die zijn perfect om door een bakje yoghurt heen te roeren of door je groene shake te doen.

Gebruik jij ook chlorella of ben je verknocht aan andere superfoods? Laat ons vooral in de reacties weten wat de effecten zijn die jij gemerkt hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *