Wat zijn superfoods? En zijn superfoods gezond?

Superfoods zijn zeer geconcentreerde en krachtige voedingsmiddelen die een groot vermogen hebben om ons lichaam te voeden en te herstellen. Een goede eigenschap van superfoods is dat zij zeer sterk en vitaal zijn. Dit betekent dat zij zonder chemische bestrijdingsmiddelen verbouwd kunnen worden. Als je kijkt naar het verschil met andere voedingsmiddelen dan zit dat in het aantal bijzondere eigenschappen.

De meeste producten hebben vaak twee of drie bijzondere eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid. Superfoods hebben veel meer bijzondere eigenschappen (soms wel meer dan twaalf). Superfoods bevatten een bron aan vitamines en mineralen, antioxidanten, enzymen, vet- en aminozuren, goede eiwitten en oliën & vetten. De meest bekende superfoods, die bestaan uit verschillende plantaardige en biologische voedingsproducten zijn gojibessen, rauwe cacao, kokosolie of chlorella.

Waarom zijn superfoods gezond voor ons?

Onderstaande lijst is niet uitputtend, maar het zijn de meest voorkomende ervaringen die mensen delen met elkaar.

  • Betere weerstand.
  • Een beter humeur en minder kans op depressieve gevoelens.
  • Je blijft slanker.
  • Je hebt minder last van obstipatie.
  • Je slaapt beter.
  • Meer uithoudingsvermogen.
  • Minder last van huidveroudering.
  • Zorgt voor meer energie.

Hebben we superfoods nodig?

Om een antwoord te geven op deze vraag, wil ik eerst een andere vraag beantwoorden. Hoe zorg je voor een gezond lichaam? Een gezond lichaam wordt gerealiseerd door een combinatie van drie belangrijke pijlers; gezonde – en gebalanceerde voeding, voldoende lichaamsbeweging en een ontspannen mind. Het is voor de meeste mensen lastig om aan alle drie de pijlers te voldoen. In de drukke economie waarin we leven, staan we eigenlijk constant in contact met iedereen en dat kan soms druk geven. Daarnaast heeft de hedendaagse voeding veel minder voedingswaarde dan vroeger. Dit komt oa door nieuwe landbouwmethoden (steeds meer gewas op 1m2 waardoor de kwaliteit van het product afneemt).

Het is dus belangrijk om bewust met je eten om te gaan en ervoor te zorgen goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig is de bewustwording omtrent gezonde voeding toegenomen en kunnen wij steeds beter ons lichaam op de juiste manier voeden i.p.v ons lichaam te vullen. Dus ja, superfoods dragen echt bij aan gezonde en gevarieerde voeding. Onder het kopje doelstellingen wordt uitgelegd wat je met verschillende superfoods kunt bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *