Recept pesto mayonaise saus

Recept van chef Willem voor een pesto mayonaise saus die als basis saus te gebruiken is voor diverse gerechten.

Wat krijg je als je 2 klassiekers samenvoegt? Dan krijg je een pesto mayonnaise! Wat zegt je me daar nou??? Je koopt je pesto in de winkel in een pot….Ik doe maar net alsof ik dat niet hoorde. Kom aan zo makkelijk en eentje die bijna iedere sandwich naar een hoger niveau brengt. Pesto kan onder olie een week lang in een koelkast bewaard blijven dus ook heerlijk voor een snelle pesto pasta.

Ingrediënten pesto mayonaise saus:

  • basilicum bladeren (ik gebruik altijd 1 volle thee kop, een beetje aangedrukt)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram geraspte parmezaan (kan vervangen worden door pecorino romano)
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper (naar smaak toevoegen)

Doe de de gewassen en uitgelekte basilicum, knoflook, pijnboompitten en snufje zout in de keuken mixer. Mix het kort op medium stand.

Voeg de geraspte parmezaan en verse gemalen peper toe en mix wederom terwijl je langzaam druppelend de olijf olie toevoegt, mix het geheel niet te lang want je wilt er wel structuur in houden.

Als je de saus dit niet meteen gebruikt, schep het in een weckpot en zet de bovenste laag onder met olijf olie, op deze manier is het luchtdicht en blijft je pesto mooi groen in plaats van dat het verkleurt naar camouflage bruin.

De omega-3 en -6 verhouding: waarom is dit zo belangrijk?

In deze blog staat centraal alles wat je moet weten over omega -3 en -6 vetzuren.
paleo cake

Heerlijke Paleo cake met appel/pompoen voor bij de koffie

Dit is een heerlijk recept voor een paleo cake met appel en pompoen. Heerlijk bij de koffie als tussendoortje, maar ook lekker in de broodtrommel ...
raw food dessert

Raw food dessert Ananassandwich met vanillesaus

Raw food dessert Ananassandwich met vanillesaus, dat klinkt toch superlekker! Dit is weer zo’n ontzettend leuk raw food recept wat heel gezond is maar toch ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *