Paleo rijstvervanger: gemalen bloemkool!

Een manier om rijst (ook een graan) te vervangen, is door bloemkool in een keukenmachine heel fijn te malen tot korrels ter grootte van rijstkorrels. Even roerbakken met je favoriete kruiden en je hebt een heerlijk bijgerecht.

Of je kan het zo klaarmaken:

Ingrediënten paleo rijstvervanger

  • Olie om in te bakken
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 bloemkool, fijngemalen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 0.25 theelepel chili poeder
  • 0.5 theelepel komijn
  • 0.5 liter bouillon
  • peper en zout naar smaak

Bereiding paleo rijstvervanger

Verhit de olie en fruit de knoflook, ui, bleekselderij, paprika en bosuitjes tot ze zacht geworden zijn. Roer de bloemkoolrijst erdoor heen en voeg de tijm, laurierblad, chilipoeder, komijn, peper en zout er aan toe. Goed doorroeren en de bouillon erbij doen. Laat dit ongeveer een half uur sudderen of tot de bouillon ingekookt is.

Eet smakelijk!

Chlorella de natuurlijke ontgifter

Chlorella het kleine groene blaadje is een van de meest bekende superfoods van Nederland. Maar waarom eigenlijk? 

Het geheim voor dagelijkse mindfullness 

Wat is het geheid van mindfulness en hoe pas je dit toe in jouw eigen leven? Met deze 5 stappen werk jij naar een gelukkiger, ...
gezonde chocolade snack maken

Gezonde chocosnack die ongezond smaakt!

EUREKA! Ik ben al een tijdje op zoek naar een recept voor een tussendoortje (mét een beetje chocolade) wat toch goede voedingsstoffen levert voor je ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *