Paleo Dieet, terug naar de basis

Het paleo dieet is een kijkje in de keuken van onze voorvaders. Het komt erop neer dat je meer natuurlijke voeding gaat eten dan je nu doet. Zij wisten dat hun lichaam het beste functioneert als ze voedsel aten dat niet bewerkt was.

Eigenlijk wisten ze niet beter, want dit voedsel was voor hun niet beschikbaar. Zij aten, wat wij als mensen zijnde behoren te eten van moeder natuur. Ons lichaam is hier namelijk op ingesteld, maar in het tijdperk waarin we nu leven kun je op elke hoek van de straat eten krijgen.

paleo-verkoop

En om ons eten houdbaar te maken gooien we er een boel met troep in. Evenals suikers, zout en de koolhydraten die in al ons bewerkte voedsel zitten en waar het overgrote deel van de Nederlanders zich elke dag mee vol eet.

Niet alleen de chips, koekjes en toetjes maar juist ook de dingen waarvan een hoop mensen zich niet bewust van zijn dat het “slecht” voor je is. Gevolg is een steeds groter wordende groep met Nederlanders met (fors) overgewicht. Het paleo dieet kan hier iets aan doen!

Resultaten

Veel voorkomende resultaten zijn bijvoorbeeld:

– Betere sportprestaties en herstel
– Gewichtsverlies
– Meer energie
– Mooiere, zachtere huid
– Soepelere gewrichten
– Sterker immuunsysteem

paleo-letters

Waarom is het Paleo dieet Populair?

Of eigenlijk waarom zou het populair moeten worden in Nederland, aangezien dit dieet in Amerika een enorme opmars heeft gemaakt. Het Paleo dieet focust op de kwaliteit van de voeding die je eet, en niet de hoeveelheid. Dit betekent geen calorieën tellen, geen weegschalen en meer focus op kwaliteitsvoedsel.

De populariteit van dit dieet komt omdat mensen zich gaan realiseren dat als je je “boerenverstand” gebruikt je zelf ook wel kunt nagaan hoe we met zijn allen in dit overgewichts-tijdperk terecht zijn gekomen. En dat wanneer we weer back naar onze “roots” gaan en het paleo dieet in de praktijk gaan volgen we zien dat het echt werkt.

Welke voeding hoort bij het Paleo dieet? 

paleo-sfeerOver het algemeen bestaan de maaltijden van het paleo dieet uit vlees / vis, groenten, fruit, noten en zaden.

Verder passen Superfoods ook goed in het Paleo dieet omdat het lichaam de voordelen van superfoods beter op kan nemen in het lichaam.

Tenslotte als het beweegt of je kunt het rauw eten, dan is het waarschijnlijk wel “Paleo-proof”.

Voor inspirerende recepten: www.facebook.com/paleovoeding

Leer je Ayurveda Type Pitta kennen

Dosha Pitta vertegenwoordigt de elementen vuur. In deze blog lees je de kenmerken, de beroepen en talenten en vooral wat je wel en niet moet ...
aardbeien smoothie

Vochtherstellende aardbeien smoothie

Vierdaagse, sporten, warme, om niet te zeggen hete dagen: ieder mens heeft van tijd tot tijd vocht nodig. Natuurlijk kan je een glas water drinken, ...

8 Manieren om je gezonde gewoonten vol te houden

Nieuwe gewoontes zijn vaak lastig om vol te houden. Met deze 8 tips en tricks helpt Jolanda je op weg naar gezonde lifestyle veranderingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *