Relaxing Smoothie

Ik ben een beetje hyper en moe tegelijk op het moment…ken je dat?

Beslissingen die voor mij gemaakt worden of die ik zelf moet maken, veel ontwikkelingen….leuk en en minder leuk maar beiden geven ze stress. En ik word weer lekker uit mijn comfort zone geduwd en dat vind ik eng. Dus gister verstand op nul even lekker gesport (dacht ik) met als resultaat dat ik nu pijn in mijn onderrug heb….beheersing en concentratie is ook een ding. Hier word ik dan weer heel chagrijnig van want beperkt in wat ik wil doen. Om te voorkomen dat ik mijn naasten tot waanzin breng en het huis uit wordt gezet dacht ik, ik moet iets rustgevends hebben.

Pillen laat ik liever in de kast, ook dit zoek ik in de natuurlijke hoek. Het is een relaxing smoothie geworden met kamillebloempjes en goudsbloemkes! Alleen daar word je al blij van. Wat zit er verder allemaal in:

 • 1 avocado en 1 banaan as usual
 • 1 hele biologische komkommer
 • 1 stronkje witlof
 • 1 mango
 • 1 citroen
 • 4 geweekte goudsbloemen
 • 10 geweekte kamillebloemetjes
 • biologisch appelsap en water
 • als garnering bijenpollen.

En wat is hier nu zo rustgevend aan?

 1. Wel, uiteraard de kamille. Kamille is rustgevend en ideaal in stressvolle periodes.
 2. Wat spirituele hulp van Maria. (Goudsbloem = Mariagold) In het christendom is de goudsbloem gewijd aan Maria. Men verbond vaak de naam van Maria aan iets dat mooi was. Afgezien hiervan werkt Goudsbloem reinigend, ontsmettend, samentrekkend, bloedvatverwijdend, zweetafdrijvend, laxerend, antiviraal, antibacterieel, krampopheffend en bloedzuiverend!!
 3. Bijenpollen bevatten de stofjes DNA en RNA en deze helpen bij neerslachtigheid en stress.
 4. Witlof is een bittere groente die heel goed is voor de lever. Het helpt de gal om meer stoffen af te drijven waarmee de lever beter functioneert. Even lekker je gal spuwen zeg maar… Witlof combineert heel goed met komkommer dat ook in deze smoothie zit.

Kortom zowel voor lichaam als geest een zeer helende smoothie…. Van nog wat meer bloemetjes zet ik thee voor de rest van de dag…….. ik hoop dat het helpt.

avocado-gezond

6 bewezen gezondheidsvoordelen van avocado

Avocado’s zijn een unieke fruitsoort. De meeste fruitsoorten bevatten vooral veel koolhydraten, maar een avocado is juist zeer rijk aan gezonde vetten. Talloze onderzoeken tonen ...
paleo crackers recept

Paleo crackers op basis van kokosmeel

Ingrediënten paleo crackers met kokosmeel 3 eetlepels tahini 1 eetlepel zachte roomboter of kokosolie 1 ei 2 eetlepels sesamzaadjes snufje zout 1 eetlepel mosterd 2 ...
Foto door Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/voedsel-vrouw-snoepgoed-krullen-5469110/

Hoe voorkom je diabetes met voeding

Bij diabetes kan je lichaam zelf niet goed de suikerspiegel in balans houden. Met voeding kan je echter ver komen in het voorkomen van klachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *