Paleo Griekse gehaktballen

Gehaktballen: Hollandser kan haast niet. Toch is juist gehakt een voedingsmiddel waar je op heel veel verschillende manieren mee om kan gaan. Gehakt kan je op veel manieren kruiden, mengen en klaarmaken. Hier een recept voor Griekse gehaktballen met een aantal minder gebruikelijke ingrediënten, maar juist daarom met een des te verrassender smaak. Paleo, vanzelfsprekend. Voor 4 personen.

Ingrediënten Griekse gehaktballen:

  • Anderhalf pond gehakt: rundergehakt, maar lamsgehakt kan ook
  • Een geklopt ei
  • Twee teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ Kopje gehakte peterselie
  • 2 Eetlepels tomatenpuree
  • 1 Eetlepel gedroogde oregano
  • 1 Theelepeltje gedroogde munt
  • Zeezout (naar eigen smaak toe te voegen)
  • Vers gemalen peper naar smaak

Bereiding Griekse gehaktballen:

Neem een grote schaal en leg het gehakt er in. Voeg het ei, de peterselie, knoflook, tomatenpuree, de munt en de oregano toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Meng met de blote handen alle ingrediënten totdat er een mooie mix ontstaan is. Draai van de mix ballen van gelijke grootte. Naar keuze vervolgens bakken in een juspan, of op bakpapier in een voorverhitte oven, op 175 graden, ongeveer 25 minuten. (beetje afhankelijk van de grootte van de gehaktballen). Geniet er van!

kokosolie

De KRACHT van kokosolie: is kokosolie gezond?

Kokosolie of kokosvet trekt al geruime tijd positieve aandacht in de media. En terecht! Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van dit prachtige stukje natuur. ...

MCT olie aan je koffie toevoegen, feit of fabel?

MCT olie het is iets waar we tegenwoordig veel over lezen. In deze blog neemt Danielle je mee of het handig is om MCT olie ...
kaas chocola en rode wijn

Kaas, chocolade en rode wijn voor gezonde darmen en gewichtsverlies

Gezonde darmen en ook nog eens afvallen met chocolade en rode wijn? Dit vind ik nou eens een leuke insteek voor onderzoek: sleutel tot gewichtsverlies ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *