MCT olie aan je koffie toevoegen, feit of fabel?

Misschien heb je er al weleens van gehoord of gebruik je het al: MCT olie. Het staat voor Medium Chain Triglyceride. Het is een olie die volgens de nieuwste trends wordt gebruikt en vele toepassingen kent. We leggen je uit wat het precies is, wat je ermee kunt doen en wat de voordelen zijn van MCT olie. Alles wat je wilt weten over MCT olie, lees en laat je inspireren!

Wat is MCT olie?

MCT olie wordt gewonnen uit duurzame kokosolie en is het vloeibare deel van kokosolie dat ook vloeibaar blijft bij kamertemperatuur. Hierdoor is het
gemakkelijker in het gebruik. Gewone kokosolie is namelijk vrij hard van structuur en wordt pas vloeibaar bij een temperatuur tussen de 30 en de 37 graden. De MCT olie is neutraal van smaak en kan zowel koud en warm worden gebruikt tot maximaal 160 graden. Let op! Je kunt er dus niet in frituren.

Wat zijn de voordelen van MCT olie?

Nu je weet wat MCT olie is, gaan we je uitleggen wat de voordelen zijn.

  • De olie is een snelle bron van energie. Normale vetten worden minder snel door je lichaam opgenomen dan de vetten in MCT olie. Omdat MCT olie bepaalde fases in het verteringsproces overslaat, geeft het je snel stabiele energie.
  • ~ Het stimuleert de hersenactiviteit en productiviteit.
  • ~ Het verhoogt de concentratie en het prestatievermogen.
  • ~ De olie stilt de honger en kan helpen om gewicht te verliezen. Omdat MCT olie de fases in het verteringsproces overslaat, kan het minder makkelijk worden opgeslagen als buikvet. Hierdoor helpt het gewicht verliezen, omdat MCT olie wel een vullend gevoel en energie geeft.
  • ~ Het zorgt voor een betere darmflora.
  • ~ Heeft een positief effect op je immuunsysteem, anti-aging voordelen en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel(er).
  • ~ Het heeft een neutrale smaak en is gemakkelijk toepasbaar.

Hoe gebruik je MCT olie?

Geef je koffie een extra upgrade met onze MCT C8 olie. Of gebruik het onder andere in shakes, smoothies, salades of gebruik het om mee te bakken. Je kunt het zowel warm als koud gebruiken. Bouw het gebruik van MCT olie rustig op. Begin eerst eens met 1 theelepel per dag en neem niet meer dan 6 theelepels MCT olie per dag.

Wat moet je nog meer weten over MCT olie?

Je kunt bij het gebruik van MCT olie last krijgen van buikpijn en/of diarree. Als dat het geval is, stop dan direct met het gebruik ervan. Ook wanneer je andere klachten ervaart. Gebruik MCT olie overigens ook niet te lang achtereen, dit zou slecht kunnen zijn voor je hart en bloedvaten. MCT olie ook niet gebruiken wanneer je een hoog cholesterolgehalte hebt. Heb je twijfels of vragen over het gebruik van MCT olie, vraag gerust advies aan je huisarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *