Hoe dankbaarheidsoefeningen je kunnen helpen bij het behalen van je doelen 

Ons dagelijks leven wordt steeds hectischer naarmate we ouder worden. Het lijkt wel alsof we leven om te werken, niet meer andersom. Dat is jammer, want als we even stilstaan bij wat we allemaal hebben, kan onze kwaliteit van leven enorm verbeterd worden. Ook kun je jezelf op die manier weer even eraan herinneren wat voor doelen je voor ogen hebt, hoe ver je al bent gekomen, en wat je moet veranderen om weer met frisse moed hieraan verder te werken. 

Er zijn verschillende dankbaarheidsoefeningen die je kunnen helpen om je doelen te bereiken. Welke dit precies zijn en hoe je ze toepast lees je hieronder.  

1. Tel je zegeningen en noteer ze 

Deze bekende en veelgebruikte oefening spreekt misschien voor veel mensen voor zich, maar is desalniettemin zeer effectief. Door op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent (of dat nu de maaltijd is die je net gegeten hebt of het feit dat je kinderen gezond en gelukkig zijn), word je er weer even aan herinnerd waar je alles voor doet. Dit zal een geluksgevoel oproepen dat langere tijd aanhoudt. 

 

Als je weer even helder voor ogen hebt wat er allemaal werkelijk toe doet in het leven, zul je zien dat je doelen ook weer meer betekenis krijgen. En hoe meer betekenis je doelen hebben, hoe harder je zult werken om ze te behalen. 

2. Maak gebruik van positieve affirmaties 

Er zijn allerlei apps te vinden die je dag een positieve draai kunnen geven door je regelmatig positieve affirmaties te sturen. Wellicht klinkt dit wat zweverig voor sommige mensen, maar probeer het vooral eens uit – door deze positieve zinnetjes krijg je vaak vanzelf meer zin in de dag! 

3. Maak een vision board 

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een vision board: een visuele representatie van al je dromen, doelen en verwachtingen voor de toekomst. Vision boards kunnen je goed helpen om je doelen helderder voor ogen te krijgen én daadwerkelijk te realiseren. Hierbij wordt de zogenaamde Law of Attraction – de wet van de aantrekkingskracht – gebruikt om de dingen die je visualiseert te verwezenlijken. Dus, pak je schaar en de lijm, en get creative! 

4. Toon dankbaarheid naar anderen toe 

Door je dankbaarheid aan anderen te tonen zul je zien dat niet alleen zij een goed gevoel krijgen, maar jij krijgt dat vervolgens ook. Zeg niet enkel ‘dank je wel’ als iemand 

je helpt, maar laat diegene echt weten dat je dankbaar bent dat hij of zij je geholpen heeft. Ook hier geldt weer de Law of Attraction en trek je positieve vibes aan. 

5. Probeer eens te mediteren 

Veel mensen hebben al baat gehad bij meditatie. Door te mediteren kun je je daarna weer goed concentreren op die dingen die écht belangrijk zijn. Zo krijg je je lijstje prioriteiten weer op orde en kun je er weer tegenaan om stap voor stap je doelen te bereiken. Een heldere geest betekent meer succes!

 

Kijk wat goed bij jouw situatie past 

Naast deze dankbaarheidsoefeningen zijn er nog vele andere oefeningen die je kunt toepassen om positiever door het leven te gaan en daarmee sneller en effectiever je doelen te bereiken. Bovenal gaat het erom dat je door middel van deze oefeningen meer duidelijkheid voor jezelf creëert over wat je precies wilt bereiken, hoe je dit gaat aanpakken, en met meer motivatie en energie hiermee aan de slag kunt. Door je op de positieve kanten van het leven te richten zullen deze je ook eerder opvallen. Het is dus eigenlijk een positieve ‘vicieuze cirkel’, waarbij je voortdurend de vele redenen ziet waarom je dankbaar kunt zijn. 

Wat je ook als methode kiest om meer succes in je leven te realiseren, zorg ervoor dat je doelen heel duidelijk zijn. Een slecht geformuleerd doel zorgt voor verwarring en zal je niet echt verder helpen. Wees dus zo specifiek mogelijk voordat je met je vision board of dankbaarheidsdagboek aan de slag gaat. Zorg er daarnaast voor dat je al je successen viert – of ze nu klein of groot zijn! Op die manier kun je even terugkijken op wat je al allemaal bereikt hebt en zul je zien dat de weg naar succes opeens minder ‘eng’ is dan je al die tijd dacht.

hoe beïnvloedt gehoorverlies jouw fitness en welke rol spelen hoortoestellen? fitplein.nl

Hoe beïnvloedt gehoorverlies jouw fitness en welke rol spelen hoortoestellen?

Wist je dat gehoorverlies een impact kan hebben op je fitness routine en je algehele welzijn? Gelukkig kunnen moderne gehoorbescherming een cruciale rol spelen in ...

Rugklachten? Zo pak je dat aan. Drie eenvoudige manieren om je rug, schouders en nek te ontlasten

In 2018 waren er naar schatting ruim 2 miljoen mensen bekend bij de huisarts met de diagnose nek- en rugklachten, volgens Volksgezondheidenzorg.info. Gemiddeld genomen hebben ...
Foto door Tamba Budiarsana: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/witte-kat-uitrekken-979247/

Het belang van stretchen voor en na het sporten

Goed stretchen is iets wat soms wordt overgeslagen, maar het is van ongekend belang. Lees hier waarom en hoe je het toepast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *