Amandel-kaneel koekjes (heerlijk voor bij de thee)

Sinds enige tijd wil ik een tussendoortje (uiteraard verantwoord) proberen te maken met amandelmeel. Dit heb ik nog weinig gebruikt in recepten, dus tijd om een nieuw recept samen te stellen.

Ze zijn heel erg lekker en bros geworden, precies zoals ik het bedacht had. Dat is overigens niet altijd het geval… Maar wanneer dat wel lukt, ben ik daar erg trots op!

Wat heb je nodig voor deze koekjes?

– 100 gram amandelmeel + 50 gram volkoren (spelt)meel

– 70 gram kokosbloesemsuiker

– 60 gram kokosolie

– 1 ei (liefst biologisch)

– kaneel (zoveel als je lekker vindt)

– 1 theelepel baking soda + mespuntje zout

Hoe maak je ze?

Smelt als eerste de kokosolie (in een pannetje of in de magnetron) en verwarm je oven vast voor op 180 graden. Meng de suiker door de olie, voeg het eitje toe en mix dit goed door elkaar. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en mix het geheel goed door elkaar.

Maak er balletjes van en druk ze plat op je bakpapier (op je bakplaat). Schuif ze in de oven voor +- 10 minuten (hou de kleur goed in de gaten), laat ze even afkoelen en … klaar is Kees! Ze smaken heerlijk bij een kopje thee.

69

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *