Het ultieme recept kost tijd, dus ook voor glutenvrij bananenbrood
Ik denk dat vrijwel iedereen een eigen twist geeft aan bananenproducent. Het heeft wat voeten in de aarde gehad voordat ik mijn ‘sublieme’ recept kan delen met jullie. Want, ook ik heb wat mis-baksels gehad, voordat dit heerlijke brood uit de oven kwam! En dit recept kan ik mag ik jullie natuurlijk niet onthouden.
Ingrediënten voor 1 glutenvrij bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 1 ei
- 30 gram kokosolie
- 6 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 eetlepel koek en speculaaskruiden (glutenvrij)
- 130 ml (plantaardige) melk
- 220 gram glutenvrij meel (ik gebruikte 100 gram amandelmeel, 60 gram boekweitmeel en 60 gram rijstemeel)
- 2 theelepels wijnsteen bakpoeder
- snuf zeezout
- 120 gram havermoutvlokken (glutenvrij)
- een aantal pecannoten/walnoten ter decoratie
Hoe bak je dat lekkere bananenbrood?
Voeg alle ingrediënten (behalve meel, zout, kokosbloesemsuiker, noten en 60 gram havermout) bij elkaar in de keukenmachine. Ik gebruikte mijn nutribullet, dat werkte ook prima. Mix alle ingrediënten door elkaar tot een zacht, glad beslag. Voeg hierna de overige ingrediënten (behalve de noten) toen en meng het geheel nog even goed door elkaar. Simpel hè?
Verwarm je oven vast voor op 170 graden. Het beslag gaat in een cakevorm en je kunt de bovenkant decoreren met de pecannoten/walnoten. Bak het bananenbrood af in ongeveer 70 minuten. De test met de prikker (komt hij er droog uit) zal je vertellen of je cake gaat is.
Het resultaat? Een heerlijk zoet en kruidig bananenbrood.
Smakelijk!
Liefs, Inge