Deze paleo taart is nog beter dan ik had gedacht!Paleo bananentaart, maak jij hem ook dit weekend?
Ingrediënten paleo bananentaart
Voor de bodem:
- 1/4 cup amandelmeel
- 1/2 cup biologisch kokosmeel
- 2 eetlepels cacao (geen rauwe cacao omdat het in de oven gaat)
- 0.25 theelepel zout
- 0.25 theelepel zuiveringszout
- 1/4 cup kokos olie, gesmolten
- 1/4 cup rauwe honing (of ahornsiroop)
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract (homemade zie een eerdere post)
Voor de vulling:
- 2 rijpe bananen
- 1/3 cup kokosmelk
- 1/4 cup melk naar keuze (ik heb amandelmelk gebruikt)
- 1/3 cup ahornsiroop
- 0.5 theelepel keltisch zeezout
- 3 eigeel
- 3 eetelepels kokosolie, gesmolten
- 1 zakje agar agar
Bereiding paleo bananentaart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Neem een kleine springvorm (ongeveer 20 cm) en vet deze in.
- Mix de droge ingrediënten en de natte ingrediënten apart van elkaar en daarna door elkaar in een keukenmachine.
- Vorm een bal van het deeg (door de gesmolten kokosolie kan het nog behoorlijk vloeibaar zijn) en leg het voor een minuut of 20 in de koelkast.
- Plaats de bal tussen 2 vellen bakpapier en rol het uit tot het in de bakvorm past (met een klein opstaand randje).
- Zet nog een minuut of 10 in de koelkast en daarna voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de bodem goed afkoelen.
- Doe de banaan, kokosmelk en melk in en blender en mix het tot een vloeibare substantie. Voeg de ahornsiroop, zout en eigeel toe en mix het nog even goed door.
- Doe deze mix in een steelpan en doe de agar agar erbij. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten koken.
- Haal het van het vuur en laat goed afkoelen. Als het nog enigszins vloeibaar is, kan je het op de bodem uitsmeren.
- Zet het nog minstens een uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
- Versier met stukjes banaan en wat cacao poeder.
Eet smakelijk!
1 reactie op “Paleo taart: bananentaart recept”
is er ook zicht op hoelang hij in de oven moet? Dan hoor ik ook graag waar de drie lepels gesmolten kokosolie in moet. 🙂