Witlof, voor sommige mensen een absolute top groente, voor anderen weer niet. Vaak hebben kinderen geen trek in witlof, terwijl het rijk is aan vitamines (A,B en C) alsmede foliumzuur. De witlof in dit gevuld witlofblad recept wordt gecombineerd met andere voedingsmiddelen. Paleoproof.
Ingrediënten gevuld witlofblad:
- 16 bladeren verse witlof, gewassen
- plakken spek, liefst wat dikkere plakken, maar ontbijtspek kan ook
- 1 bakje cherry tomaatjes, gewassen, en wat gele tomaten, gesneden
- 1 eetlepel bieslook
- 2 theelepels witte wijnazijn, of appelazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- fijn zout
- snufje peper naar smaak
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Neem de bakplaat en leg de plakken spek op het bakpapier. Bak ongeveer 15- 20 minuten. Neem het spek uit de oven en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is, spek in kleine stukjes breken. Neem een schaal en combineer daarin de tomaatjes, de bieslook, de olijfolie, de azijn en doe er een snufje peper en zout naar smaak over. Even mengen. Open de witlofbladeren en vul ze met het mengsel uit de bak. Tot slot, bestrooi elk blad witlof met stukjes spek.