Wat neem je mee op een dag strand?

Je herkent het vervelende gevoel vast wel. Je bent net op het strand aangekomen, pakt je tas uit, en oh jee, je bent je zonnebril vergeten. De rest van de dag zit je met je ogen te knijpen of je koopt uit wanhoop een goedkope zonnebril bij een souvenirkraam, die je achteraf eigenlijk alweer kan weggooien omdat er al een pootje is afgebroken. Herkenbaar? Mij is het in ieder geval meerdere keren overkomen. Daarom heb ik vandaag voor eens en voor altijd een lijstje gemaakt met alle essentials die je nodig hebt op een dagje strand.

Zonnebril, om er maar mee te beginnen.

Handdoek, matje of ligbedje, dit spreekt eigenlijk voor zich, maar je zou toch maar de hele dag met je billen in het loeihete zand moeten zitten.

Extra handdoek, want dat komt altijd van pas als je gezwommen hebt.

Water, want hydratatie is belangrijk als je de hele dag ligt te bakken.

Eten. Hoewel het natuurlijk ook leuk is om op een terrasje te gaan zitten, is het handig om zelf eten mee te nemen als je wat minder geld wil uitgeven. Ben je het eten alsnog vergeten, maar heb je geen zin om geld uit te geven aan lunch bij een café? Zoek dan de meest dichtstbijzijnde supermarkt op om daar wat te eten te halen.

Vochtige doekjes of extra water. Wanneer je gaat eten of even aan je gezicht wil zitten is het niet zo handig om handen vol met zand te hebben.

Hoed of pet. Als je net zoals ik snel last hebt van een verbrande hoofdhuid, kan iets op je hoofd best handig zijn tijdens het zonnen.

Elastiekje, als je lang haar hebt. Op het strand word je haar nogal stug en warrig. Daarom is het fijn om een staart of knot te dragen. Je kunt voor de zekerheid ook een borstel meenemen, als je deze door je haar heen krijgt tenminste.

Bikini of zwembroek, maar eigenlijk is het beter om deze vooraf al onder je kleding aan te doen.

Droog ondergoed. Als je dat doet, is het ook geen overbodige luxe om ondergoed mee te nemen naar het strand. Niks geeft een naarder gevoel dan met je natte zwemgoed in je droge broek stappen en zo nog de hele weg naar huis moeten reizen.

Slippers, want dat loopt lekkerder op het strand dan sneakers (en er blijft ook minder zand in zitten!)

Een plastic tasje is dan ook fijn om mee te nemen. Daar kun je namelijk je natte zwemkleding in doen.

Zonnebrandcrème, niet te vergeten. Een lipbalsem met SPF is trouwens ook niet verkeerd als je snel last hebt van verbrandde lippen.


Iets te lezen, dus een boek, tijdschrift of je e-reader.

Tennis- of badmintonset. Of een vlieger, een emmer, een bal. Iets wat je op het strand kunt gaan doen. Sommigen kunnen nu eenmaal niet de hele middag stilliggen en raken snel verveeld. Iets te doen is dan best fijn om mee te nemen.

Portemonnee, telefoon, sleutels, wat je als het goed is overal mee naartoe neemt. In Nederland kun je vrijwel overal wel pinnen, maar in het buitenland doe je er goed aan om ook contant geld mee te nemen. Zou toch jammer zijn als je geen ijsje kan halen, omdat je niet met pin mag betalen!

Koelbox. Dit hoeft niet per se, maar het is wel een leuke toevoeging. Een box om lekkere koude drankjes in te doen. Want een lauw biertje of Jillz is toch wat minder dan wanneer hij lekker koud is!

Parasol. Ook dit is een optie, maar als je niet zo goed tegen de zon kan (bijvoorbeeld als je een hele lichte huid hebt), dan is in de schaduw zitten wel zo prettig.

Deze blog is geschreven door Lauressa van Gewoon wat Groener.

Lauressa is blogger bij onder andere Fitplein en heeft haar eigen blog over groener leven. In het dagelijks leven studeert ze nog. Na twee afgeronde jaren Voeding & Diëtetiek, is ze geswitcht naar Communicatie- en Informatiewetenschappen en doet daarnaast een minor Fotografie. Naast het bloggen en studeren is Lauressa zo nu en dan in de sportschool te vinden, maar eigenlijk doet ze liever yoga thuis op haar matje. “Zo train je je lichaam en mind tegelijk. Twee vliegen in één klap.” Voor fitplein schrijft ze blogs over voeding, mindfulness en mindset.
glutenvrije hartige taart

Glutenvrije hartige taartjes

Taartjes… Hartige taartjes, daar was ik in mijn ‘glutenvolle’ periode al gek op. Ze zijn erg veelzijdig in gebruik en je kunt er eigenlijk vrijwel ...

De genezende werking van Epsom zout

Zout, het lijkt allemaal hetzelfde, maar niets is minder waar. In tegenstelling tot keukenzout, wat bestaat uit natriumchloride, is Epsom zout een natuurlijke mineraalverbinding van ...
glutenvrije wafels

Glutenvrije recepten: zelf glutenvrije wafels maken

Herfstig weer buiten … Tijd om te bakken dus! Ik ben gek op wafeltjes en was erg benieuwd of ik daar ook lekkere glutenvrije wafels ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *