Goede voornemens

Het jaar is alweer bijna voorbij. 2014.

Een jaar wat omgevlogen is alsof het niks is. De jaren gaan steeds sneller en soms vraag ik me af wat ik eigenlijk met mijn tijd uitspook. Ja, het afgelopen jaar heb ik me gefocust op verbetering en vooruitgang. Op gezondheid, voeding en sport. En dat geeft me plezier en motivatie maar ook energie en kracht. Time flies when you’re having fun…toch?

Ik heb enorm veel bijgeleerd over voeding en de effecten daarvan. Over trainen en HOE te trainen. Over resultaten boeken bij jezelf. Over je EIGEN doelen stellen en je EIGEN keuzes maken. Ieder mens is uniek en voelt zich prettig bij andere keuzes. Kies de weg die JOU gelukkig maakt en die voor JOU werkt! Dan kom je er wel…

Minder tijd had ik soms voor vrienden en familie. Maar soms lijkt het wel of ik daar nooit genoeg tijd voor vrij kan maken. Ik wil overal zijn en alles doen maar 2014 heeft me wel geleerd dat dat niet kan. Het kan niet allemaal, altijd en constant. Ook al zou ik dit wel graag willen. En ik ben soms ook heel erg graag alleen. Dat geeft me pas namelijk ECHT rust. Dat heb ik gewoon wekelijks nodig.

Stom eigenlijk dat ik me er dan toch vaak schuldig over voel.

Doe ik het wel goed? Ben ik er vaak genoeg? Doe ik genoeg? Nee, nee en nee. Waarschijnlijk niet. Maar weet je? Het geeft niet heb ik voor mezelf besloten voor 2015. Het is ok zo. Niemand kan ALLES goed doen. Niemand is perfect en ik al zeker niet.

En het geeft jezelf veel rust en maakt jezelf een prettiger mens als je op tijd je grenzen aangeeft.

Die van mij heb ik namelijk al vaak overschreden. En dat gaat ongemerkt. Want ik vind alles en iedereen leuk en gezellig. Wil ook heel graag aan alles meedoen. En ondertussen zit ik te stressen omdat ik mijn hele week weer eens heb volgepland. Geen tijd meer voor Vicky. Al mijn tijd is vol met leuke gezellige dingen maar ik wordt er ondertussen ontzettend onrustig en chaotisch van.

Dus….2015

Here I come! Ik houd niet van goede voornemens met nieuwjaar maar toch heb ik er een paar deze keer.

  1. Meer naar mijn gevoel luisteren en er ook naar handelen.
  2. Volledig mezelf wijden aan mijn doel en me niet laten beïnvloeden daarin door de mening van mijn omgeving die er soms toch niks van snapt. Dat houd in; de trainingen opvoeren in intensiviteit en dus beter, sterker en sneller worden.
  3. Mijn vetpercentage onder de 30% krijgen. Het zijn nog maar een paar % dus dat moet binnen nu en 3 maanden lukken.
  4. Me niet zo schuldig voelen als ik er soms eens niet ben. Dan ben ik er namelijk voor mezelf. Dat is blijkbaar nodig dan.
  5. Die verdomde telefoon UIT zetten als ik vrij ben. Helaas, Vicky is niet bereikbaar.
  6. De tijd die ik doorbreng met vrienden en familie er ook ZIJN. En niet in mijn hoofd met duizend en 1 andere dingen bezig zijn.
  7. Vaker het bos in gaan. Alleen. JA ALLEEN! Ik weet de weg, ook over de kleine paadjes en tussen de struiken en ik pas heus wel op! Als ik bang moet zijn voor alle gekken die er op deze wereld rondlopen dan kun je nergens meer naartoe…En in het bos vind ik mijn rust terug. En mijn lach en liefde naar deze wereld die soms moeilijk is en ergernis opwekt.

Dat zijn er eigenlijk toch nog best veel! Oeps… Hahahahahaha! Maar het zijn wel allemaal punten die ik ECHT belangrijk vind.

Het gevolg van deze goede voornemens is dan hopelijk ook een gezelliger mens.

Een mens die meer in balans is. Een gezonder mens. Lichamelijk EN geestelijk.

Denk nou niet dat ik op de rand van een burn out zit of zo want dat is echt niet zo. Maar ik realiseer me door afgelopen jaar gewoon meer wat ik wel en niet wil. En ik hoop dat 2015 me nog meer inzichten daarin gaat brengen!

Gelukkig ben ik omringt met geweldige vrienden waarmee ik alles kan delen, fantastische ouders, schoonouders en familie en de liefde van mijn leven die altijd mijn rots in de branding is en me enorm aan het lachen maakt.

Dank jullie wel allemaal,

Mooie, prachtige mensen. Voor de liefde, humor, inspiratie en steun in 2014. Zorg ook in 2015 goed voor jezelf want alleen dan kun je ook goed zijn voor anderen.

Proost, Vicky

paleo brownies

Paleo brownies recept: Jammie, jammie

Ingrediënten paleo brownies 4 eieren 1 cup ongezoete cacao poeder* 3/4 cup rauwe honing 3 eetlepels kokosolie 2 eetlepels vanille poeder snufje zout *ik heb ...

Groene Smoothie Recept met spinazie, chia zaden en acai

De foto zegt het eigenlijk al, deze unieke smoothie bestaat uit twee lagen en ziet er alleen al waanzinnig gaaf uit. Naast het te gekke ...
Foto door Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/strikte-vrouwelijke-leraar-met-boek-wijzend-op-krabbelde-schoolbord-3771074/

Tips om je geheugen en concentratie te verbeteren

Iedereen wil een scherp geheugen en een betere concentratie. Gelukkig zijn er manieren om dit zelf te verbeteren. Lees ze hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *