Zomersoepje, gepureerd, licht verteerbaar, vol vitamine, paleoproof, snel te bereiden, gemakkelijke ingrediënten, wat wil je nog meer om eens een andere soep op tafel te zetten? Vol zomerse groentes waar alle voedingsstoffen in de soep opgenomen worden. Dat is een van de redenen dat soep een van de meest gezonde voedingsmiddelen is, mits zelf gemaakt, natuurlijk. Probeer deze tomatensoep maar eens, en laat je verrassen door de smaak!
Ingrediënten tomatensoep:
- 4 grote tomaten, bijvoorbeeld vleestomaten
- 1 ½ kop wortels, gewassen, in stukjes of plakjes gesneden
- 1 kop verse spinazie, grof gesneden
- 1 ui, ontveld en gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, ontveld en fijngehakt
- ¼ kop amandelmelk of kokosmelk
- Fijne olijfolie, bijv. deze:
- Peper naar smaak
- Fijn zeezout
Bereiding:
Snijd de tomaten in half. Voorverhit de oven op 180 graden. Leg op het rooster bakpapier en leg de tomaten er op, met de open kant naar beneden. Verhit in de oven 15 á 20 minuten, en laat afkoelen. Verwijder het velletje. Neem een soeppan en verhit een scheut olijfolie, middelhoog vuur. Als de olie heet is, doe de ui, knoflook en wortels in de pan en bak zachtjes, ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens de tomaten en de spinazie aan de pan toe. Laat pruttelen, ongeveer 5 minuten. Met een staafmixer de soep even flink pureren totdat er een mooi egaal mengsel ontstaan is. Voeg de melk toe en mix nogmaals. Mocht de soep ietwat aan de –te- dikke kant zijn, wat vloeistof toevoegen. Voeg tot slot wat peper en zout toe. Optioneel: garneren met een cherry tomaatje en of wat peterselie. Geniet er van!