Makreel, een van de meest gezonde vissen die er in zee rondzwemmen. Gelukkig goed verkrijgbaar in Nederland, tegen een schappelijke prijs. Verkrijgbaar als complete vis, maar ook als filet, zodat de graten al verwijderd zijn, om het jezelf gemakkelijk te maken. Hier verwerkt in een mega-gezonde makreelsalade.
Ingrediënten makreelsalade:
- 1 appel, bijvoorbeeld Elstar of Cox, maar Granny Smith kan ook;
- 4 eetlepels Griekse yoghurt;
- 2 zakjes veldsla;
- 2 eetlepels pompoenpitten;
- Gesnipperde rode ui;
- Twee eetlepels quinoa pitten;
- Zelf een makreel fileren, of twee makreelfilets.
Bereiding: Schil de appel, verwijder klokhuis en pitten. Snijd in kleine stukjes. Neem de Griekse yoghurt, voeg er iets water, peper en zout toe zodat het als dressing te gieten valt. Neem twee borden, leg de sla op de borden. Vervolgens verspreid je de in stukjes gesneden makreel over de sla, daarna voeg je de stukjes appel toe. Tot slot verdeel je de pompoenpitten en het quinoazaad over de borden. De dressing kan je –deels- uitgieten over de salade, maar je kan de dressing naar wens ook apart serveren. Eet smakelijk!