Recept voor gepureerde bloemkool (4 pers)

Bloemkool, niet voor niets de meest verkochte groente in Nederland. Rijk aan antioxidanten, zwavel, bevat weinig calorieën en vet, en bevat kalium wat bloeddrukverlagend werkt. Alle reden om eens wat vaker bloemkool op je menu te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, ongeveer een kilo
  • 6 gepelde teentjes knoflook
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • Snufje peper en zout.

Hoe maak je dit heerlijke bloemkool gerecht?
Kook de in stukjes gesneden bloemkool en de knoflook in ongeveer twintig minuten gaar. Doe de gare bloemkool en de knoflookteentjes in een blender en laat even draaien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg langzaam de olijfolie toe, maar niet alles. Als het mengsel gepureerd is, opscheppen op bord of borden. Giet bovenop het mengsel nog wat van de overgebleven olijfolie als dressing. Geeft een mooie kleur en een lekkere bite.

groene koriander smoothie

Groene koriander smoothie

Een mega gezonde groene koriander smoothie voor energie, vitamines en mineralen op basis van koriander, cashewnoten en wat knoflook. Ingrediënten groene koriander smoothie: Driekwart theekopje ...
aardbeien smoothie

Vochtherstellende aardbeien smoothie

Vierdaagse, sporten, warme, om niet te zeggen hete dagen: ieder mens heeft van tijd tot tijd vocht nodig. Natuurlijk kan je een glas water drinken, ...

Zwemmen: grootste voordelen en tips

De ene doet aan krachttraining, de ander zwemt. In dit blog hebben we de voordelen van zwemmen op een rijtje gezet. Zo helpt zwemmen bij ...

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *