Recept voor gepureerde bloemkool (4 pers)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bloemkool, niet voor niets de meest verkochte groente in Nederland. Rijk aan antioxidanten, zwavel, bevat weinig calorieën en vet, en bevat kalium wat bloeddrukverlagend werkt. Alle reden om eens wat vaker bloemkool op je menu te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, ongeveer een kilo
  • 6 gepelde teentjes knoflook
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • Snufje peper en zout.

Hoe maak je dit heerlijke bloemkool gerecht?
Kook de in stukjes gesneden bloemkool en de knoflook in ongeveer twintig minuten gaar. Doe de gare bloemkool en de knoflookteentjes in een blender en laat even draaien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg langzaam de olijfolie toe, maar niet alles. Als het mengsel gepureerd is, opscheppen op bord of borden. Giet bovenop het mengsel nog wat van de overgebleven olijfolie als dressing. Geeft een mooie kleur en een lekkere bite.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *