Recept voor gepureerde bloemkool (4 pers)

Bloemkool, niet voor niets de meest verkochte groente in Nederland. Rijk aan antioxidanten, zwavel, bevat weinig calorieën en vet, en bevat kalium wat bloeddrukverlagend werkt. Alle reden om eens wat vaker bloemkool op je menu te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, ongeveer een kilo
  • 6 gepelde teentjes knoflook
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • Snufje peper en zout.

Hoe maak je dit heerlijke bloemkool gerecht?
Kook de in stukjes gesneden bloemkool en de knoflook in ongeveer twintig minuten gaar. Doe de gare bloemkool en de knoflookteentjes in een blender en laat even draaien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg langzaam de olijfolie toe, maar niet alles. Als het mengsel gepureerd is, opscheppen op bord of borden. Giet bovenop het mengsel nog wat van de overgebleven olijfolie als dressing. Geeft een mooie kleur en een lekkere bite.

Leer je Ayurveda Type Kapha kennen

Dosha Kapha vertegenwoordigt de elementen aarde en water. In deze blog lees je de kenmerken, de beroepen en talenten en vooral wat je wel en ...

Recept pesto mayonaise saus

Recept van chef Willem voor een pesto mayonaise saus die als basis saus te gebruiken is voor diverse gerechten. Wat krijg je als je 2 ...
natriumbicarbonaat

Natrium bicarbonaat: de alleskunner

  Natrium Bicarbonaat Het klinkt meer als iets wat in een scheikundelokaal thuis hoort dan in je badkamer. Toch is dit iets wat je altijd ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *