Rauwe vegan chocoladetaart recept

Deze glutenvrije, 100% vegan en rauwe chocoladetaart is gewoon verrukkelijk. Deze taart is minder smeuïg dan de gezonde vegan chocolade taart maar biedt een totaal andere experience: Deze rauwe chocolade taart is juist hard en stevig. Wil je hem iets zachter hebben? Voeg dan wat meer notenmelk toe.

rauwe vegan chocoladetaart

Rauwe vegan chocoladetaart recept: ingrediënten (voor 8 porties)

Dit recept is geschikt voor een kleine rauwe chocoladetaart gemaakt in een springvorm van 11 cm in diameter

Bodem

 • 100 gram rozijnen (half maatbekertje)
 • 2 eetlepel hazelnootmeel of amandelmeel*
 • 2 eetlepel rauwe sprouted boekweit
 • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
 • 2 eetlepel gesmolten kokosolie
 • Snufje zout

Vulling

 • 125 gram (1 maatbeker) ongezouten rauwe macadamia noten, geweekt in koud water gedurende een paar uur of een hele nacht
 • 50 ml cashewmelk of amandelmelk
 • 3 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 3 eetlepel ahorn-siroop of andere vloeibare zoetstof
 • 3 eetlepel rauwe cacao poeder + een beetje voor decoratie

*Heb je geen amandelmeel? Maal dan vier eetlepels amandelen of hazelnoten (of andere noten) in een blender totdat het meel is geworden.

Rauwe vegan chocoladetaart recept: bereiding

 1. Eerst maken we de bodem. Hak alle ingrediënten in een krachtige blender tot een kleverige massa. Doe het mengsel op de bodem van de springvorm en verspreidt deze gelijkmatig. Druk zachtjes met je vingers of met de achterzijde van een eetlepel. Zet in de koelkast.
 2. Giet de geweekte macadamianoten af en was ze na onder stromend water.
 3. Nu maken we de vulling. Blend alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. We willen een homogene vulling. Het zal dus wel enkele minuten duren. Voeg iets meer melk toe als de vulling te hard is. Proef en voeg meer zoetstof zonodig.
 4. Doe de vulling bovenop de bodem van de taart en verspreid deze gelijkmatig.
 5. Doe de cake in de koelkast gedurende minstens twee uur. Als je haast hebt kan je het ook in de vriezer doen en daar laten harden. Dat duurt maximaal een half-uurtje, waarna je de cake meteen kunt opdienen.
 6. Als de cake eenmaal hard is, bestrooi dan de top gelijkmatig met ½ theelepel rauwe cacao poeder met behulp van een theezeefje.
 7. Veeg met een mes tussen het zijvlak van de vorm en de rauwe chocolade taart en maak daarmee de taart los van de vorm.
 8. Snijd in stukken en serveer.

vegan chocoladetaart

Draagt jouw douchegel, shampoo, tandpasta, make-up bij aan de Plastic Soup?

Maandag 20 november jl. was ik als Weleda genodigde aanwezig bij het Charity Dinner van de Plastic Soup Foundation in restaurant Stork te Amsterdam. Weleda ...
Hardlopen voor je geheugen

Hardlopen – Tegelijkertijd je conditie én geheugen trainen

Hardlopen is niet alleen gezond voor de fysieke gezondheid, je traint je brein en geheugen er ook mee. Lees hier alles over hardlopen en je ...
rauwe noten gezonde tussendoortjes

Alleen gezonde noten zijn gezonde tussendoortjes

Noten zijn gezond. Dat zegt inmiddels zelfs het Voedingscentrum 😉 Het Voedingscentrum adviseert zelfs een handje noten per dag. Of deze gebrand zijn of rauw ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *