Geloof me jongens: deze choco-mint ijskoekjes smaken goddelijk. De combinatie van munt en chocolade is echt super. Je hebt kleine siliconen cups nodig om de ijsjes te kunnen maken. Muffin cups zijn perfect. Anders kun je het ijs in een grote rechthoekige silicone vorm maken of zelfs in een gewoon plastic bakje. In dat geval moeten de ijskoekjes in kleine porties worden gesneden als het ijs klaar is.
Ingrediënten (voor 8 tot 10 ijskoekjes)
Bodem
- 1 maatbeker rauwe paranoten
- 1 maatbeker donkere rozijnen
- 1 eetlepel rauwe cacao poeder
- Een snufje zout
Midden
- 1 banaan
- 1 avocado
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop of agavesiroop
- 20 verse muntblaadjes
- Sap van 1/4 limoen
Top
- 50 g gesmolten cacaoboter
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop of agavesiroop
- 3 eetlepels rauwe cacao poeder
- (Optioneel) 1 eetlepel rauwe cacaonibs
Bereidingswijze ijskoekjes
- Voor de bodem: meng alle ingrediënten in jouw krachtige blender tot je een plakkerige massa heb gekregen.
- Neem ongeveer een eetlepel van deze plakkerige massa en druk deze gelijkmatig in de bodem van het silicoon cupje. Herhaal totdat alles op is.
- Plaats in de koelkast terwijl je de volgende laag aan het voorbereiden bent.
- Voor het middenste deel van de ijskoekjes: blend alle ingrediënten totdat je een gladde massa hebt. Verdeel gelijkmatig tussen de cups. Plaats minimaal een uur in de vriezer.
- Voor de toplaag: Smelt eerst de cacaoboter. Voeg dan honing (of een andere zoetstof) toe en roer goed. Voeg het cacaopoeder en roer. Voeg de cacaonibs (als je ze gebruikt) toe en roer opnieuw. Giet de chocolade over de ijskoekjes. Gebruik ongeveer een eetlepel van de chocolade per ijs.
- Plaats in de vriezer gedurende minstens 6 uur, bij voorkeur gedurende de nacht.
- Haal 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer.
- Smullen!
2 gedachten over “Raw vegan chocolade-munt ijskoekjes”
Hoeveel is een maatbeker ?
Hi Nienke,
een maatbeker is een Amerikaanse maat, de zogenaamde ‘cup’. Een ‘cup’ is een beker met een inhoud van 240 ml. Als je een standaard beker neemt, zo eentje waarin je jus d’orange in een café krijgt, dan klopt deze ongeveer. Het voordeel van rekenen met maatbekers is dat je alleen maar op de verhoudingen hoeft te letten. Je kan de ingrediënten zo ook verdubbelen of vertrippelen. En je hoeft niets meer af te wegen 😉