Kerstversiering: Het kan je gelukkiger maken

Nu Kerstmis nadert, maak je je misschien zorgen over het versieren van je huis. Zal het te veel werk zijn? Is dit de moeite waard? Volgens psychologen is het antwoord een volmondig, ja! “Kerstversieringen kunnen je gelukkiger maken omdat ze herinneringen oproepen aan onze gelukkige jeugd.”

 Er is een wetenschappelijke onderbouwing waarom deze mensen zo gelukkig zijn. Uit een onderzoek van de Universiteit van Utah bleek dat wanneer mensen hun kerstversiering vroeg ophangen, dit hun stemming en algemene geluk niveau verhoogt. Uit een ander onderzoek van de Universiteit van Stirling in Schotland bleek dat mensen die hun kerstversiering vroeg ophangen meer sociale goedkeuring en respect van anderen voelen. 

Dus als je twijfelt of je dit jaar wel of niet je kerstversiering vroeg moet ophangen, overweeg dan deze voordelen en waag de sprong!

Ben ik nu niet te vroeg met de kerstversiering?

Twijfel je of je dit jaar de kerstversiering te vroeg ophangt? 

In een recente studie ontdekten psychologen dat mensen die naar kerstversieringen keken aanzienlijk gelukkiger waren dan degenen die dat niet deden. 

De reden is eenvoudig: Kerstversieringen herinneren ons aan alle gelukkige herinneringen die we aan de feestdagen hebben verbonden. Dus als je je gestrest voelt over het ophangen van al die kerstlichtjes, haal dan diep adem en bedenk: uiteindelijk is het de moeite waard!

Kerstversiering: Leuke ideeën!

Nu je weet waarom het ophangen van kerstversiering je gelukkiger kan maken, vraag je je misschien af wat voor soort versiering je moet ophangen. Als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin hebt om veel werk te verzetten, zijn er een paar eenvoudige manieren om je huis snel te versieren voor de feestdagen.

Versier je voordeur

De eerste indruk is toch belangrijk! Hang een krans aan je deur of gebruik slingers om een feestelijke entree te maken. Je kunt ook wat sfeerverlichting ophangen. Zorg er wel voor dat je ze uitzet als je niet thuis bent om te besparen op je energierekening!

Hang alvast de lichtjes in en om je huis op

Lichtjes helpen om een warme en uitnodigende sfeer in je huis te scheppen die perfect is om gasten te ontvangen of tijd met familie door te brengen. Lichten maken je huis ook beter zichtbaar vanaf de straat, wat handig kan zijn als je tijdens de feestdagen bezoek verwacht. Sommige mensen wachten tot kerstavond om hun verlichting op te hangen, maar je kunt ook eerder beginnen met versieren. In feite kan het vroeg ophangen van je verlichting zelfs gunstig zijn. Begin vroeg met versieren en geniet van alle voordelen die daarbij horen.

De tradities van kransen en guirlandes

Van klassieke tradities als kransen en guirlandes tot modernere invullingen als raamverlichting of feestelijke kunstwerken, er is voor iedereen wel wat. En vergeet niet je versieringen te personaliseren met betekenisvolle voorwerpen zoals familiestukken of belangrijke foto’s! 

Je kunt de kransen en guirlandes kopen, maar het is ook leuk om deze zelf te maken?

Recycle je oude kerstartikelen

Winkels verkopen allerlei nieuwe kerstversieringen. Maar hoe zit het met al die oude kerstversieringen die alleen maar ruimte innemen op zolder? Je hoeft ze niet weg te doen, je kunt ze gewoon recyclen! Met een beetje creativiteit kunt u uw oude kerstversiering een nieuw leven geven. Spuit bijvoorbeeld een oude kerstbal in met lijm en rol hem door nepsneeuw. Zo heb je in een handomdraai een compleet andere versie. Laat drogen en hang ze in je kerstboom. Gooi je oude kerstversiering dus niet weg, maar recycle ze!

Ga voor “gezonde” kaarsen 

Even over kaarsen en je gezondheid. Pas er mee op! Een kaars kan bij verbranding een handvol roetachtige deeltjes produceren. Deze deeltjes zijn, als het gaat om samenstelling, vergelijkbaar met die in sigarettenrook en worden in verband gebracht met ademhalingsproblemen zoals astma. Deze deeltjes kunnen ook kankerverwekkend zijn, dus het is belangrijk om kaarsen te kiezen die niet slecht zijn voor uw gezondheid. 

Als u op zoek bent naar een gezondere kaars, zijn kaarsen van bijenwas een geweldige optie. Deze kaarsen van zuivere bijenwas hebben enkele voordelen voor uw luchtwegen. Ze branden ook veel schoner dan kerosinekaars en laten geen zwart roet achter op uw muren of plafond. Bovendien geven bijenwaskaarsen een mooi, natuurlijk licht en geur af (als geparfumeerd met essentiële oliën). Ze helpen ook de lucht te zuiveren door bacteriën, schimmelsporen en huisstofmijt te neutraliseren. Dus als u op zoek bent naar een gezondere, schoner brandende kaars, kies dan voor kaarsen van bijenwas. 

Kersttakken in een vaas 

Heel simpel, kersttakken in een mooie vaas maken het plaatje en de kerstsfeer compleet. Door er kleine kerstballen of lichtjes in te hangen krijgt het een kerstgevoel. 

Kerstsfeer op je tafel, daar wordt iedereen gelukkig van 

Een kersttafel is niet compleet zonder een mooi middenstuk, en er zijn veel manieren om een prachtige uitstalling te maken. Eén optie is om een glazen tafelblad te gebruiken met daaronder takken, groen en kerstversiering. Dit geeft een extra dimensie aan je kersttafel en betovert iedereen die het ziet. Een andere optie is om borden te gebruiken als onderdeel van je kerstversiering. Je kunt onder de borden stylen met voorwerpen met een kerstthema, zoals minikerstballen. Dit geeft een uniek en mooi tintje aan je kersttafel. 

Je ramen in kerstsfeer 

Je ramen versieren is een leuke en snelle manier om je huis wat feestelijker te maken, en er zijn genoeg manieren om dat te doen. Je kunt raamstickers gebruiken, kerstballen ophangen, of zelfs een kerstboodschap schrijven met raamstiften. Wees vooral creatief en maak ze onderdeel van je kerstversiering. 

Tot slot

Kerstversiering is een van de beste manieren om in de kerststemming te komen en je huis een warm en uitnodigend gevoel te geven. Let erop dat je kerstversiering niet te smakeloos is, anders wordt het een bron van stress in plaats van een vrolijke versiering. 

Als je een van die mensen bent die graag hun kerstboom en versieringen ophangen zodra het december is, voel je dan niet schuldig! Je kunt nog tot ver in januari van de decoraties genieten. Onze tips zouden je moeten helpen je minder schuldig te voelen en te genieten van deze vrolijke tijd van het jaar. Vergeet niet dat kerstversieringen je gelukkig maken! Dus ga je gang en decoreer je huis!

12 Manieren om je zere keel te verlichten

Een keelpijn is geen pretje. Het kan het spreken of slikken bemoeilijken en behoorlijk pijnlijk zijn. In dit artikel ontdek je 12 manieren om snel ...

Hoe dankbaarheidsoefeningen je kunnen helpen bij het behalen van je doelen 

Dankbaarheid, het is iets wat snel vergeten wordt. Terwijl het je zo goed kan helpen om weer frisse moed te krijgen. Lees in dit blog ...
quinoa

Quinoa ontbijt, voor als je eens wat anders wil.

Havermout is gezond, maar quinoa is minstens zo gezond. Voordeel is daarnaast dat het zich eenvoudig laat combineren met veel smaakvariaties, zoals bijvoorbeeld diverse fruitsoorten. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *