Aromatherapie kaarsen, doen of laten?

Misschien heb je ze al wel in huis of overweeg je om aromatherapie kaarsen in huis te halen? Deze kaarsen verspreiden een heerlijke geur en voorzien je van de nodige warmte. In deze tijd zeker aangenaam én gezellig. Maar je hoort ook wel eens nadelen over deze kaarsen. Aromatherapie kaarsen, doen of laten? We vertellen je alle voor- en nadelen van deze heerlijk geurende kaarsen. 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van geneeskunde op natuurlijke basis, dat bestaat uit kruiden en etherische oliën van bloemen, planten en kruiden. De etherische oliën zijn geconcentreerde oliën die op verschillende manieren kunnen worden toegepast om de gezondheid van lichaam een geest te stimuleren en bevorderen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in:

 • Massageolie
 • Huidverzorgingsproducten
 • Sprays
 • Geurstokjes 
 • Geurbranders
 • Geurkaarsen

Wat zijn aromatherapie kaarsen?

Aromatherapie kaarsen zijn kaarsen die etherische oliën bevatten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en geuren en de kaarsen verspreiden de geur door de ruimte, zodat het lekker en aangenaam ruikt. Ze staan zo gezellig in het interieur en geven een stukje geborgenheid. 

Voordelen van aromatherapie kaarsen 

Hoewel er niet veel wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar de effecten van aromatherapie, is wel gebleken dat etherische oliën een antibacteriële en antivirale werking hebben. Daarnaast hebben ze nog andere voordelen:

 • ze geven een gevoel van warmte en knusheid.
 • ze hebben een positieve werking op onze mindset.
 • ze bieden rust en ontspanning bij angst en stress klachten.
 • ze brengen lichaam en geest in balans.

Nadelen van aromatherapie kaarsen

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen te bespeuren van het branden van aromatherapie kaarsen. We sommen ze voor je op. 

 • Het branden van kaarsen brengt fijnstof met zich mee. Aromatherapie kaarsen doen dit ook. Hierdoor kun je last krijgen van: hoofdpijn, droge en geïrriteerde ogen en duizeligheid. Dus het is heel belangrijk om te ventileren in je huis zodra je kaarsen gaat branden!
 • Als je last hebt van klachten aan de luchtwegen, dan kan het branden van aromatherapie kaarsen een negatief effect hebben. Zo kan het irritatie aan de slijmvliezen en luchtwegen geven en zelfs benauwdheid veroorzaken. 
 • Het branden van aromatherapie kaarsen kan gevaarlijk zijn voor huisdieren en kinderen.

Let op! 

Doe nooit etherische oliën op een brandende kaars om het aroma te versterken. Dit kan namelijk ontbranden. En gebruik het ook niet direct op de huid om huidirritaties te voorkomen. Wij adviseren om voorzichtig te zijn met het gebruik van aromatherapie kaarsen. Laat u goed informeren en adviseren voor het gebruik van deze kaarsen. Neem gerust en vrijblijven contact op voor een goed advies. 

Danielle van de Vlag is freelance content creator, copywriter, journalist en eigenaar van Online Lifestyle Magazine / Creative Agency ‘Puur van Geluk’. Ze bedenkt en creëert, samen met haar team, inspirerende en creatieve content voor het online lifestyle magazine. Daarnaast denken en werken ze graag mee aan de groei van bedrijven door het schrijven van blogs, nieuwsbrieven, productteksten en andere vormen van content. Ze zijn een enthousiast en gedreven team en willen graag bedrijven ontzorgen met alles op het gebied van content. Lees de artikelen en laat je inspireren!
vet verbranden

Vet verbranden en afvallen door regelmatige inspanning

We zien hen allemaal wel eens in het fitnesscentrum in de buurt: mannen en vrouwen die er met haast religieuze ijver tegenaan gaan op de ...
Foto door Sam Lion: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/gewas-aziatische-vrouw-met-bananenbloem-dichtbij-vriendin-in-bazaar-5709277/

Een maand vegan challenge, waarom en hoe?

Veganistisch eten is trending! Maar is het ook wat voor jou? Leer aan de hand van dit artikel hoe je jezelf kan uitdagen een maand ...

MCT olie aan je koffie toevoegen, feit of fabel?

MCT olie het is iets waar we tegenwoordig veel over lezen. In deze blog neemt Danielle je mee of het handig is om MCT olie ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *