Een natuurlijke kerst: Verander je huis in een oase van rust met deze tips

We leven in een maatschappij met hoge druk en veel prikkels. Het lijkt alsof we ons altijd haasten en er altijd wel iets is dat onze aandacht opeist. In de woninginrichting zien we een tegenreactie hierop. We gaan terug naar de natuur en halen het buitenleven naar binnen. Een natuurlijke kerst is natuurlijk ook erg leuk! Dus ga dit jaar voor mooie, rustgevende en natuurlijke kerstdecoraties in je huis. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

Kies een Thema

Kerstmis is de perfecte tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Er zijn geen regels voor het versieren van je huis met op de natuur geïnspireerde kerstversiering. Maar een ding dat echt kan helpen om alles samen te binden is het kiezen van een thema. Enkele populaire thema’s zijn bos, strand of zelfs winterwonderland. Als je eenmaal je thema hebt gekozen, kun je beginnen met het plannen van je decoraties.

Verzamel natuurlijke elementen

Een van de leukste kanten van een natuurlijke kerstversiering is dat je veel van de versieringen in je eigen achtertuin kunt zoeken! Dennenappels, twijgen, bessen en bladeren zijn allemaal geweldige materialen om te gebruiken voor knutselwerkjes of als onderdeel van je kerstversiering. Je kunt ook schelpen verzamelen als je voor een strandthema gaat. Als je al je materialen hebt verzameld, is het tijd om te gaan knutselen!

Knutsel DIY-decoraties

Nu je al je materialen hebt verzameld, is het tijd om te gaan knutselen! Als je geen DIY-type bent, maak je dan geen zorgen – er zijn genoeg gemakkelijke en leuke knutsels waar zelfs de onartistiekste onder ons van kunnen genieten. Een eenvoudige en feestelijke knutsel is het maken van takken van dennenappels, bessen en bladeren. Een ander idee is om plaatskaartjes te maken van schelpen of bladeren. Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om DIY op de natuur geïnspireerde kerstknutsels – gebruik gewoon je fantasie!

Een oude schaal met kaarsjes en groen

Een oude schaal kan weer tot leven worden gewekt met wat groen en kaarsen. Het is een leuke decoratie voor op de salontafel of buitentafel. Zorg er wel voor dat je gezonde kaarsen neemt die niet giftig zijn. Een goede optie hiervoor zijn kaarsen van bijenwas. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en ze produceren geen rook of roet. Je kunt ze vinden bij de meeste reformwinkels of online.

Een kleine kerstboom in een vaas

Kerstbomen zijn voor veel mensen een must have tijdens de feestdagen, maar de tijd en ruimte vinden om er een op te zetten kan moeilijk zijn. Als het je aan beide ontbreekt, overweeg dan om een kleine kerstboom met wortels te kopen en die in een vaas met water te zetten. Het is een gemakkelijke manier om je huis op te fleuren zonder al het gedoe.

Maak van metaal een kerstster

Een kerstster is een mooie, elegante manier om je huis te versieren voor Kerstmis. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden opgehangen aan elk soort koord of touw. Om een metalen kerstster te maken heb je een lijmpistool, wat groen en een stuk metaal nodig. Maak van het metaal een ster. Gebruik een lijmpistool om wat groen aan de onderkant van het metaal te bevestigen. Hang het metaal vervolgens aan een koord of touwtje.

Decoratieve tak uit de natuur

Versier je huis met een mooie, natuurlijke decoratie die je voor verschillende feestdagen en gebeurtenissen kunt gebruiken. Zoek een mooie tak in het bos, en hang er aan beide kanten touw aan. Nu kun je de tak met kerstdecoraties versieren. Het leuk hieraan is dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken (bijvoorbeeld met Valentijnsdag versieren met hartjes, of met Pasen met eieren). Wat de gelegenheid ook is, deze decoratieve tak zal perfect zijn.

Je kunt hem boven je tafel of aan de muur hangen. Koop er vandaag nog een om een speciaal tintje aan je interieur te geven.

De kerstposter

Ga voor de kerstposter met lichtjes en wat natuurlijke kerstaccessoires. Dit jaar is een meer minimalistische kerst de trend.

Een boomstammetje decoreren

Een kerstversiering maken op een boomstam is helemaal niet moeilijk en het resultaat is ontzettend leuk. Deze decoratie misstaat zeker niet op een gedekte tafel. Wat je nodig hebt voor deze kerstversiering is in ieder geval een berkenhouten schijf van ongeveer 30 cm doorsnede. Gebruik voor de versiering verschillende materialen zoals mos, sterren, dennenappels, decoratieve takken en brocante stammen die dienen als kaarsenhouders. Versier de boomstamtafel met mos, dennenappel, katoen, peulen in het groen, een parel decoratief takje en wat natuurlijke sterren. Om de kerstsfeer heel te maken, raden we aan Led-lampjes te gebruiken met een batterij erin, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een stopcontact in de buurt van je mooie decoratie. Het maken van deze kerstdecoratie op een boomstam is dus duurzaam en geeft je huis een extra dimensie!

Hoe versier je je kerstboom op een natuurlijke manier

Als we het over kerstversiering hebben, mag de kerstboom natuurlijk niet ontbreken! Die kun je ook op een heel natuurlijke manier versieren. Gebruik in ieder geval geen felle kleuren, maar kies de kleuren zo natuurlijk mogelijk. Denk hierbij aan groen, eucalyptus en wolwit als kleurenpalet.

Maak een kerstboom van takken

Maak gemakkelijk een leuke, winterse kerstboom van natuurlijke takken met een driehoekig bloemschikkader en een houten schijf. Kies eerst een houtschijf van ongeveer 30 cm doorsnee en verf die wit. Verzamel vervolgens allerlei witte takken. Voor het gewenste resultaat kun je kiezen voor brocante witte takken. Een andere optie is om te kiezen uit een verscheidenheid aan takken. Verf of spuit de takken wit. Bindt ze samen met een zilverdraad. Bedek dan nog een paar takken met mos of veren voor extra flare. Dit zorgt voor een mooie en unieke kerstboom die seizoenen meegaat.

Een natuurlijke sfeer

Laat dit jaar de typische kerstversiering achterwege en kies voor iets wat nog lang na de feestdagen meegaat. Haal de natuur in huis om een feestelijke en ontspannende sfeer te creëren die je het hele seizoen een vrolijk en stralend gevoel geeft. Begin met het kiezen van een thema – bedenk wat voor natuurlijke elementen je erin wilt verwerken. Heb je eenmaal een visie voor ogen, begin dan met het verzamelen van je materialen. Zoek in je tuin naar dennenappels, bladeren en takken. Probeer voor een persoonlijker tintje wat zelfgemaakte versieringen aan je verzameling toe te voegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *