Niemand zal raden wat de basis van deze gezonde vegan brownies is. In dit gezonde brownie recept maken we de brownies van cacao en van bonen (ja, echt waar!) Door de bonen zijn deze brownies supergezond want ze zijn heel rijk aan vezels en eiwitten.
Week de bonen voordat je ze kookt tenminste acht uur, of liever nog een hele nacht. Gebruik tweemaal zoveel water als bonen om ze in te koken. Gebruik geen zout en kook ze 60 tot 90 minuten (lees de instructies op de verpakking, want bereidingstijd kan toch variëren).
Ingrediënten gezonde brownies
Voor ongeveer 10 kleine brownies:
- 1 kopje gekookte zwarte bonen
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels honing (vegans gebruiken hiervoor een vervangende stroop zoals agavesiroop)
- 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
- ± 25 g gehakte walnoten of pecannoten
Bereiding gezonde brownies
- Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in een keukenmachine en hak net zolang totdat er een gladde massa ontstaat.
- Voeg de noten toe en meng deze goed door het geheel.
- Schep de massa in een kleine rechthoekige bakvorm en maak de bovenkant geleidelijk glad met een lepel. Leg plastic folie op de bovenkant en vlak het nogmaals af voor een mooie gladde bovenkant
- Zet de brownieplaat minstens 2 uur in de koelkast.
- Haal de brownieplaat uit de koelkast en verwijder het folie. Snijd de brownies voor het serveren in stukken van de gewenste grootte en serveer.
Nog meer brownie recepten?
We selecteren hier onze twee favorieten: