Ik wil meer weerstand: weerstand verbeteren met superfoods

De invloed van eten is heel belangrijk op het immuunsysteem of je weerstand. Het kan het immuunsysteem ondersteunen of belasten. Voeding helpt het immuunsysteem herstellen, te verbeteren en te versterken. Welke voeding heeft een positieve invloed op het immuunsysteem of anders gezegd welke voeding biedt meer weerstand?

5 superfoods die je weerstand verbeteren

Hier beschrijven we 5 superfoods die je weerstand verbeteren:

  1. Hennepzaad
  2. Rauwe cacao
  3. Kokosolie
  4. Spirulina
  5. Bijenpollen

Verbeter je weerstand met hennepzaad

Hennepzaad bevat meer dan 35% zeer gezonde essentiële proteïnen en ook lecithine wat erg belangrijk is voor het functioneren van de lever. In ons lichaam is de lever het orgaan dat zorgt dat ons lichaam ontgift wordt voor zover mogelijk. Hennepzaad ondersteunt de lever. Een goede combinatie. In hennepzaad zit ook veel chlorofyl en dat is een van de belangrijkste bouwstoffen van ons lichaam.

Hennepzaad bestellen voor betere weerstand

Verbeter je weerstand met rauwe cacao

Rauwe cacao bevat de meeste bioflavonoiden (7 gram per 100 gram) van alle voedingsbronnen in de wereld. Een van de eigenschappen van bioflavonoiden is dat het een hele sterke antioxidant is. Antioxidanten zijn eigenlijk een verzamelnaam voor vitamines E en C, zink, seleen en bio-actieve stoffen (groenten en fruit) en helpen tegen oxidatie beschadiging van weefsels of cellen.

Rauwe cacao poeder bestellen voor betere weerstand

Verbeter je weerstand met kokosolie

Kokosolie wordt gemaakt van het vlees uit kokosnoten en is onder andere rijk aan verzadigde plantaardige vetten. Kokosolie bevat veel meer rijke voedingsstoffen zoals laurinezuur en ketonen. Door kokosolie wordt de opname van mineralen verbeterd en dan met name calcium en ijzer en de vetzuren omega 3 en 6. Doordat deze vitamines en mineralen in kokosolie aanwezig zijn, krijg je minder snel last van een hormonale disbalans. Toch zit er een paradox in dit verhaal omdat je zou denken dat verzadigde vetten cholesterolverhogend zijn en je dus dikker maken. Het omgekeerde is waar. Koudgeperste kokosolie, ook wel extra vierge genoemd, bestaat voornamelijk uit middellangeketen vetzuren en die zijn niet schadelijk voor je lichaam en dus ook niet voor je cholesterolgehalte. Deze vetten zijn veel beter verteerbaar dan andere vetten en dat heeft invloed op de mate van verzadiging. Je gaat minder eten omdat je sneller verzadigd bent. Kokosolie ruikt natuurlijk naar kokos, maar als je daarin je producten bakt verdwijnt de kokosgeur. Ideaal dus om bijvoorbeeld eitjes in te bakken. Maar je kunt kokosolie ook als alternatief voor boter op je brood gebruiken of als superfood snack in combinatie met rauwe cacao.

Onbewerkte extra virgin kokosolie bestellen voor betere weerstand

Verbeter je weerstand met spirulina

Spirulina is gemaakt van zoetwater algen uit de Californische woestijn in Amerika. Deze zoetwateralg is rijk aan vitamines B1, B2, B3, ijzer, magnesium, mangaan en zink. Veder is spirulina zeer eiwitrijk en het bevat alle essentiële aminozuren die het immuunsysteem versterken en ondersteunen. Hierdoor is spirulina een goede vervanger voor eiwitpoeders. Spirulina heeft een zeer hoge eiwitwaarde en kan daarmee blessures en spierpijn helpen voorkomen. Een andere goede eigenschap van spirulina is dat de eiwitten en aminozuren een verzadigd gevoel geven en de opname van suiker en koolhydraten vertragen. De laatste zorgen voor een disbalans in de hormoonspiegel. De zoetwateralg is verkrijgbaar in poeder of pilvorm. Dagelijks een kleine hoeveelheid spirulina toevoegen aan je voeding zorgt ervoor dat je eventuele vitamine- en mineralentekorten aanvult op een natuurlijke manier.

Biologische spirulina bestellen voor betere weerstand

Verbeter je weerstand met bijenpollen

Bijenpollen bestaan uit heel veel stuifmeelkorrels gemixt met nectar die verzameld worden door bijen. Het zijn hele kleine korrels en de bijen moeten er wel miljoenen verzamelen, wil het uiteindelijk een bijenpol worden. Vandaar ook de zoetige smaak, maar wel caloriearm. Deze superfood is aan populariteit aan het toenemen omdat het zeer veel krachtige voedingsstoffen bevat. Onder andere vitamines A, B complex, C, D, E. Qua mineralen onder andere selenium, calcium en magnesium, aminozuren, lecithine en (co)enzymen. Ze geven extra energie maar zijn bijvoorbeeld ook goed om je weerstand te verhogen.

Bijenpollen bestellen voor betere weerstand

Simpele maar oh zo lekkere havermout smoothie met banaan

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik hou heel erg van smoothies die weinig tijd kosten om te maken en super lekker ...
wat zijn superfoods

Wat zijn superfoods? En zijn superfoods gezond?

Superfoods zijn zeer geconcentreerde en krachtige voedingsmiddelen die een groot vermogen hebben om ons lichaam te voeden en te herstellen. Een goede eigenschap van superfoods ...
Foto door Ivan Samkov: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/voedsel-gezond-groenten-vrouw-5799692/

Het effect van Human Design op je dieet

Human Design - het achterhalen hoe jij als individu precies in elkaar steekt. Wat heeft Human Design voor effect op je dieet? Lees het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *