Maak makkelijk en snel zelf cashewmelk!

Het is heel simpel om zelf notenmelk te maken zeker wanneer je de Chufamix gebruikt. Daarom hier alvast een heerlijk recept voor zelfgemaakte cashewmelk. Ik gebruik graag gefilterd water bij het maken van mijn noten of zaden melk. Dit omdat er in kraanwater wel eens stofjes zitten die voor een minder lekkere smaak zorgen in combinatie met de noten.

Momenteel krijg je een gratis een zak cashewnoten bij aankoop van de Chufamix let wel op=op!

Benodigdheden:

  • 180 gram cashewnoten (om het wat makkelijker te maken voor de staafmixer kan je deze 4 uur laten wellen)
  • 1 liter (gefilterd) water (ik gebruik het liefst mijn ZeroWater kan om te filteren)
  • Staafmixer
  • afsluitbare fles (om de melk naderhand in te bewaren)
  • Chufamix

Hoe maak je cashewmelk?

Doe de cashewnoten in het netje van de Chufamix en giet er hierna water bij. Daarna ga je met de staafmixer aan de slag totdat er een romige melk ontstaat.

Als je het lekker vindt om iets zoetere melk te hebben is nu het moment om bijvoorbeeld wat honing toe te voegen. Toch iets meer pit wat dacht je van wat kaneel of chilipoeder.

Alles goed gemengd? Dan hoef je alleen nog even met de stamper de restjes vocht uit de noten te wringen en kan je de cashewmelk in de fles overgieten.

Notenmelk is 3 tot 7 dagen houdbaar mits je het in de koelkast bewaard.

raw food dessert

Raw food dessert Ananassandwich met vanillesaus

Raw food dessert Ananassandwich met vanillesaus, dat klinkt toch superlekker! Dit is weer zo’n ontzettend leuk raw food recept wat heel gezond is maar toch ...

ananas smoothie met gember

Heb jij de laatste tijd veel stress of het gevoel dat je lichaam gewoon op is? Met deze ananas smoothie kom jij er weer helemaal ...
Wat is het nut van minimalisme - Fitplein.nl

Wat is het nut van minimalisme?

In dit artikel onderzoeken we het nut van minimalisme en de 7 redenen die wij konden vinden om minimalisme te beoefenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *