Hoe geniet je optimaal van je thee?

Thee bestaat voor 98% uit water dus de smaak en geur van water is van grote invloed op je uiteindelijke kopje thee. Er is, in Nederland, geen slecht water in de zin van bedreigingen voor de volksgezondheid en men probeert het water wat uit de kraan komt van zo hoog mogelijke kwaliteit te laten zijn. Maar het bevat wel heel veel stoffen die de smaak en geur van het water beïnvloeden. En dus ook de smaak van je thee. Gelukkig is ZeroWater in staat al deze stoffen uit het water te filteren voor een echte pure thee beleving.

Hoe wordt de smaak van thee beïnvloed?

Voor thee is het echter belangrijk dat de zgn. restwaarde of TDS (total dissolved solids = het totaal aan opgeloste stoffen) zo laag mogelijk is. De TDS-waarde van het Nederlandse kraanwater varieert enorm per postcode maar gemiddeld kun je uitgaan van een TDS-waarde van boven de 200. Er zijn diverse mogelijkheden om deze TDS-waarde te verlagen. De meest bekende is het Brita-filter. Daarmee verlaag je de TDS-waarde tot grofweg de helft.

Met Zerowater haal je alle verontreiniging uit het water waarbij de TDS-waarde dus 0 is! Natuurlijk loopt dit een beetje op naarmate het filter langer gebruikt wordt maar dat is heel goed te controleren met de bijgeleverde TDS-meter. Aangeraden wordt om het filter te vervangen als de TDS-waarde boven de 6 komt.

Dan nog even de vergelijking met bronwater uit de fles. Het verschil in TDS-waarde is bij de verschillende merken bronwater gigantisch en kan variëren tussen 32 en boven de 600! Spa Reine is daarbij de kampioen met een TDS-waarde van 32 en is daarom een heel goed water om thee mee te zetten. Als je tenminste geen ZeroWater gebruikt want dat is, door de TDS-waarde van 0, pas echt puur thee proeven!

De ZeroWater test

Dit alles is theorie maar dan de praktijk. Santhee.nu deed de test door thee te zetten met gelijke thee, gelijke temperatuur en zettijd. Op de foto zie je het verschil in kleur.

Thee gezet met kraanwater en ZeroWater direct na zetten
Thee gemaakt met ZeroWater en kraanwater 6 uur na zetten

Je kunt voorstellen dat het effect in geur- en smaakbeleving net zo groot was! Met thee,gezet met het ZeroWater proef je pas echt de pure smaak van thee. Een ware beleving!

Daarnaast heb je bij thee,  gezet met ZeroWater, geen aanslag in de kopjes en je waterkoker heeft geen last meer van kalkaanslag. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die bijdragen aan het zetten van je perfecte kopje thee. Santhee geeft hierover regelmatig tips in blogs. Kijk op facebook voor de laatste updates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *