Superfoods voor senioren

Spirulina voor senioren

Spirulina is gemaakt van zoetwateralgen uit de Californische woestijn in Amerika. Deze zoetwateralg is rijk aan vitamines B1, B2, B3, ijzer, magnesium, mangaan en zink. Veder is spirulina zeer eiwitrijk en het bevat alle essentiële aminozuren die het immuunsysteem versterken en ondersteunen. Hierdoor is Spirulina een goede vervanger voor eiwitpoeders.

Spirulina heeft een zeer hoge eiwitwaarde en kan daarmee blessures en spierpijn helpen voorkomen. Met spirulina reduceer je ook spierafbraak en dat is bijvoorbeeld interessant voor senioren. De zoetwateralg is verkrijgbaar in poeder of pilvorm.

Rauwe cacao poeder voor senioren

Rauwe cacao poeder bevat de meeste bioflavonoiden (7 gram per 100 gram) van alle voedingsbronnen in de wereld. Een van de eigenschappen van bioflavonoiden is dat het een hele sterke antioxidant is. Antioxidanten zijn eigenlijk een verzamelnaam voor vitamines E en C, zink, seleen en bio actieve stoffen (groenten en fruit) en helpen tegen oxidatie beschadiging van weefsels of cellen.

Kokosolie voor senioren

Kokosolie wordt gemaakt van het vlees uit kokosnoten en is onder andere rijk aan verzadigde plantaardige vetten. Kokosolie bevat veel meer rijke voedingsstoffen zoals laurinezuur en ketonen.

Door kokosolie wordt de opname van mineralen verbeterd en dan met name calcium en ijzer en de vetzuren omega 3 en 6. Doordat deze vitamines en mineralen in kokosolie aanwezig zijn, krijg je minder snel last van een hormonale disbalans. Toch zit er een paradox in dit verhaal omdat je zou denken dat verzadigde vetten cholesterolverhogend zijn en je dikker maken. Het omgekeerde is waar.

Koudgeperste kokosolie, ook wel extra vierge genoemd, bestaat voornamelijk uit middellangeketen vetzuren en die zijn niet schadelijk voor je lichaam en dus ook niet voor je cholesterolgehalte. Deze vetten zijn veel beter verteerbaar dan andere vetten en dat heeft invloed op de mate van verzadiging. Je gaat minder eten omdat je sneller verzadigd bent.

Kokosolie ruikt natuurlijk naar kokos, maar als je daarin je producten bakt verdwijnt de kokosgeur. Ideaal dus om bijvoorbeeld eitjes in te bakken. Maar je kunt kokosolie ook als alternatief voor boter op je brood gebruiken of als superfood snack in combinatie met rauwe cacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *