Sportvasten dag 10: de laatste dag!

Yes, mijn laatste dag!!

Het gewicht is gelijk gebleven en dat had ik eigenlijk ook wel verwacht. Prima, ik ben erg tevreden. Het lopen gaat nog wel zwaar. Hopelijk komt dat door de vetverbranding. Volgens mijn trainer wordt dit beter als ik weer koolhydraten toevoeg aan mijn dieet. Dat hoop ik ook, want nu is hardlopen minder leuk. Ik ging altijd als een zonnetje..

Wat eet ik wel en niet?

Vandaag nog meer eten dan gisteren. Ook koolhydraten zoals rijst. Ik besluit het niet te nemen omdat ik dit anders ook niet eet. Verder denk ik na over hoe ik mijn eetpatroon ga voortzetten. Ik blijf ontbijten met geitenyoghurt, lijnzaad, gojibessen en moerbeien. Als lunch eet ik speltbrood, zuurdesem met kaas of een salade. En als diner gewokte groenten, vis of kip.

Slank blijven met Carb Blockers!

Als tussendoortje maak ik een heerlijke Kievit Blend cake of eet wat noten. Eigenlijk alles volgens de orthomoleculaire voedingsleer. Dat past mij heel goed. En ik heb ook carb blockers gekocht. Mocht ik een uitspatting hebben als het gaat om koolhydraten dan kan ik deze capsules nemen die ervoor zorgen dat zetmeel niet omgezet wordt in suiker. Ook vermindert het de trek naar überhaupt zoetigheid. Ben benieuwd.

Meer sporten!

Ik ga ook meer sporten. Nu altijd 1 x per week een uur. Maar ik ga nu ook op donderdagochtend hardlopen voordat ik ga werken. Dat gaat me lukken want ik vind het geen straf. Het is juist een heerlijk begin van de dag! Van mijn trainer begreep ik dat ik in ieder geval 1 x per week een uur moet hardlopen in de ochtend zonder te ontbijten. Dan sla je dus een maaltijd over en dat zou de verbranding stimuleren. Staat op zich wel weer haaks op de orthomoleculaire voedingsleer, want die geven juist aan dat een goed ontbijt in de ochtend ervoor zorgt dat je gedurende de dag minder trek hebt.

Voorzichtige conclusies

In zijn totaliteit viel het viel mee qua hoe zwaar het was.

Ik vond het wel heel ongezellig en merk toch dat ik een blijer mens ben als ik kan doen qua eten en drinken wat ik zelf lekker vind en uitkies.

Pluspunten sportvasten:

  • gewichtsverlies, totaal 5 kilo in 10 dagen
  • geen honger
  • mooie uitdaging
  • voldaan gevoel

Minpunten sportvasten:

  • saai (ik zou geen topsporter willen zijn.. haha)
  • sporten met zware benen

Verder wordt er beloofd dat je door het sportvasten meer energie zou krijgen. Dat merk ik zelf niet. Ik heb genoeg energie, maar dat heb ik altijd wel. Dus daarvan kan ik nog niet zeggen dat dit ineens heel veel meer is.

En nu volhouden!

Groet,

Maureen

gezonde ontbijtkoek recept

Verantwoorde ontbijtkoek

Suiker in ontbijtkoek Ontbijtkoek, wat heb ik dat al vaak gegeten! En ik vind het ook echt heel erg lekker. Alleen jammer dat in de ...

Leer je Ayurveda Type Kapha kennen

Dosha Kapha vertegenwoordigt de elementen aarde en water. In deze blog lees je de kenmerken, de beroepen en talenten en vooral wat je wel en ...

Vitamine D en het effect op je psyche

Wist je dat een verminderde hoeveelheid vitamine D in je lichaam een flink effect op je psyche kan hebben? Welke effecten dit precies zijn ontdek ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *