Recept glutenvrije kaaskroket

Wie lust er nu niet op tijd een kroketje? Zelf gefrituurd of zo van de snackbar? Dit zijn andere kroketten, glutenvrije kaaskroket, maar overlopend van smaak, en eenvoudig zelf te bereiden.

Ingrediënten glutenvrije kaaskroket:

  • 125 gram bloem, glutenvrij uiteraard
  • Een half pakje roomboter, 125 gram ongeveer
  • Oude brokkelkaas: 200 gram, in stukjes
  • Mozzarella, 125 gram
  • Belegen kaas, eventueel extra belegen: 75 gram, in plakjes
  • Volle melk, 7 deciliter
  • Gelatine, 4 blaadjes, even weken in koud water
  • 2 a 3 los geklopte eieren
  • Polenta, maisgriesmeel, glutenvrij

Bereiden doe je als volgt:

Neem een –hele- grote koekenpan of kookpan of eventueel juspan. Laat je boter smelten, laagstand fornuis. Als de boter gesmolten is voeg je alle bloem toe. Laten garen, maar langzaam. Vervolgens voeg je langzaam de melk toe. Niet alles tegelijk, maar beetje voor beetje erbij gieten. Vuur hoger totdat het mengsel kookt. Heel even laten koken. Vuur laag doen en langzaam alle kaas toevoegen. Als alle kaas gesmolten is (duurt even want oude kaas smelt langzaam) kan je peper, zout, nootmuskaat naar smaak toevoegen.

Als de gelatine goed doorweekt is, voeg je de gelatine toe aan het mengsel. Goed doorroeren vanwege de stevigheid. Als de gelatine opgelost is kan je de inhoud van de pan laten afkoelen in een grote schaal. Wachten met verwerken totdat het geheel volkomen afgekoeld is.

Vervolgens: Snij het mengsel in de door jou gewenste vorm. Rol door de bloem, rondom. Vervolgens haal je je vorm door de losgeklopte eieren. Herhalen totdat je kaasmengsel op is. Je verse kroketten meteen in de diepvries plaatsen om te voorkomen dat er vocht aangetrokken wordt.

Als je je kroketten wilt bakken, stel je je frituur in op 185 graden. Na een paar minuten bakken zijn je kroketten goudbruin en gereed voor consumptie.

Variatie: in plaats van mozzarella kan je experimenteren met andere, makkelijk smeltende kazen met een pittige smaak. Uiteraard kan je ook de hoeveelheden brokkelkaas en belegen kaas aanpassen naar smaak. De kroketten smaken prima met een likje mosterd. Eet lekker!

Phytoplankton: wat is het en wat doet het?

Phytoplankton, heb jij daar wel eens van gehoord? Het is een micro alg die veel voor jouw lichaam kan betekenen.

Recept voor gepureerde bloemkool (4 pers)

Bloemkool, niet voor niets de meest verkochte groente in Nederland. Rijk aan antioxidanten, zwavel, bevat weinig calorieën en vet, en bevat kalium wat bloeddrukverlagend werkt. ...

Waarom is serotonine van belang voor je lichaam en mind (5-HTP)

Het hormoon serotonine is het hormoon dat je tevreden en gelukkig houdt. Wanneer dit niveau laag is, kan dit leiden tot fysieke en psychologische problemen. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *