Glutenvrij pompoenbrood!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het verdict

Na jaren van buikpijn, komt de aap uit de mouw… Glutenintollerantie! Jeetje, dat is even schrikken. Daarbij kan ik slecht tegen zoete aardappel, pinda, haver, kikkererwten en nog wat andere kleine zaken. Als je dan gaat kijken waar dit allemaal inzit, dan besef je dat dit echt iets gaat betekenen. In mijn geval, nog meer zelf maken. Uitdaging aanvaard!

Project 1: glutenvrij pompoenbrood

De eerste paniek ging uiteraard over brood. Dus, een vervanger voor brood was prio 1.

Wat heb ik gebruikt:

  • 250 gram gekookte gepureerde pompoen (uit mijn eigen tuintje, jammie!)
  • 250 ml lauwwarm water
  • 350 gram Glutenvrij meel (ik gebruikte boekweitmeel)
  • 2 eieren
  • 7 gram droge gist
  • 7 gram Himalaya zout
  • agavesiroop (2 lepels)
  • 50 gram pompoenzaden
  • handje lijnzaad
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar, daarna voeg je één voor één de natte ingrediënten toe. Mix het beslag goed door elkaar.

Laat het beslag, afgedekt, 35 minuten rijzen. Doe het in een cakevorm en laat het nogmaals 35 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.

image

Bak het brood in 45 minuten af in de oven. Laat het afkoelen op een rooster en snij het in plakken. Ideaal voor in de diepvriezer, zo heb je altijd vers brood.

Overheerlijk en … Project 1 is geslaagd!

image

5 reacties op “Glutenvrij pompoenbrood!”

  1. Hi Inge,
    bedankt dat je ons meeneemt in deze zoektocht! Met een dochtertje met glutenintolerantie ben ik hartstikke blij met dit recept. Blijven doen 😉
    Groetjes, Esmeralda.

    1. Hi Esmeralda, bedankt voor je lieve berichtje! Ik neem je graag mee op mijn avontuur. Jij zult als geen ander weten dat het een hele aanpassing is.
      Ik maak me klaar voor de volgende uitdaging,
      Lieve groetjes Inge

    1. Hi Petra, sorry voor mijn late reactie, ik zie je vraag nu pas! Mocht je een machine hebben die de rijstijden en afbaktijden hetzelfde kan doen voor je, dan moet het geen probleem zijn. Ik zou dan wel iets meer (50-75ml) water toevoegen, anders kan het te droog worden. Veel bakplezier!
      Lieve groetjes Inge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *