Verfrissend, dorstlessend en zelfs heerlijke paleo varianten zijn mogelijk!
Zelf gezonde ijsjes maken van vers fruit. En indien gewenst: zonder room, melk of suiker, alles kan! Zelf fruitijsjes maken is helemaal niet zo moeilijk. Bovendien zijn veel recepten in een handomdraai gereed. De wachttijd, die is wel wat lang. Maar gelukkig is dan de enige die aan het werk is je vriezer 😉
Ik geef je hieronder de recepten voor drie basisvarianten:
- Roomijs (ja, echt!)
- Sorbet ijs
- IJslollies (gebaseerd op yoghurt, maar die kan je weglaten)
Met een beetje creativiteit kun je hier zelf ontelbare variaties op maken.
Paleo roomijs
Ingrediënten voor 1 stuk:
- 1 bevroren rijpe banaan
- 100 gram frambozen
- 50 ml (volle) kokosmelk
- evt vanille aroma
Voeg de ingrediënten samen in een blender. Al na 2 minuten ontstaat er een smeuïge, romige massa. Direct uitserveren! Wil je de frambozen nog terugzien? Doe ze dan alleen de laatste 5 seconden in de blender.
Sorbet ijs
Ingrediënten voor 1 stuk:
- 150 gram vers fruit naar keuze (wij gebruikten mango)
Snijd enkele uren voor gebruik het fruit in kleine stukjes en vries het in. Vlak voor consumptie 2 minuten pureren met de staafmixer en direct uitserveren.
IJslollies
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 300 gram bevroren aardbeien
- 1 rijpe banaan
- 200 ml yoghurt
- 100 ml cranberry sap of granaatappelsap
- 1 eetlepel ahornsiroop of honing
Mix alle ingrediënten tot een gladde mix in een blender of staafmixer. Verdeel de mix over ijscupjes en laat minstens 6 uur in de vriezer opstijven.
IJsjes liever kopen?
Geen zin om zelf ijsjes te maken? Kom lekker shoppen in de superfoodmarkt. Daar koop je voor slechts € 3,95 vijf heerlijke SMOOZE ijsjes: 100% natuurlijk fruitijs met als basis kokosmelk, aangevuld met puur fruit. Geen concentraten, alleen verse ingrediënten!