Recept: glutenvrije chocoladetaart met honing ricotta

OMG, toen ik die foto zag, moest ik deze taart bakken! Dat moest van mijn mond. En van mijn collega’s. Hij smaakt absoluut fantastisch dus met dit recept gooi je gegarandeerd hoge ogen!

Ingrediënten voor deze glutenvrije chocoladetaart

Voor de chocolade cake:

Voor de honingzoete ricotta:

Voor de topping:

  • 25 gram geraspte carob of suikervrije, rauwe chocolade

Bereiding van deze glutenvrije chocoladetaart

Chocolade cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in
  3. Voeg de eierdooiers met de kokospalmsuiker samen in een grote kom en klop totdat de substantie romig en blank wordt en zet apart
  4. Meng amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar en zet apart
  5. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom en zet apart
  6. Roer in 3 etappes van telkens 1/3 de opgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel
  7. Voeg vervolgens het amandel mengsel toe in 3 etappes
  8. Giet het beslag in de bakvorm
  9. Bak gedurende 25 tot 30 minuten in het midden van de oven totdat de cake gaar is. Dit kun je testen door er een prikker of cake tester in het midden in te steken en eruit te halen. Is de pin schoon, dan is de cake gaar
  10. Snijdt rondom de cake los van de bakvorm en laat de cake afkoelen.

De ricotta:

  1. Roer de ricotta, honing, vanillepoeder en zout goed door elkaar
  2. Zet in de koelkast.

Maak de chocoladetaart af:

  1. Gebruik een scherp, gekarteld mes om een flinterdun laagje van de bovenkant van de taart te snijden. Dit gebruik je niet, maar hierdoor kan het vocht van de ricotta straks goed in de taart dringen
  2. Snijd de taart horizontaal in tweeën, let er goed op dat de twee lagen intact blijven
  3. Verdeel de helft van het ricotta mengsel op de onderste laag van de cake
  4. Plaats de tweede laag cake bovenop dit ricottamengsel
  5. Verspreid de rest van het ricotta mengsel op de top van de taart
  6. Strooi geraspte carob of suikervrije pure chocolade over de taart
  7. Dek af en plaats ’s nachts in de koelkast
  8. Breng op kamertemperatuur voor het opdienen

Met dank aan http://amygreen.me

 

paleo-prosciutto-frittata-muffin

Paleo frittata muffin, gewikkeld in prosciutto

Kennen jullie hem nog? De frittata, een typisch Italiaans gerecht! Oorspronkelijk is de frittata uit armoede ontstaan. Frittata werd gemaakt van alle groenten en pasta’s ...

Afvallen na de bevalling: 6 verantwoorde adviezen

Als je net een zwangerschap achter de rug hebt, is het niet vreemd als je zo snel mogelijk weer terug wilt naar het gewicht wat je had ...
11 gezonde borrelhapjes verwen jezelf (en je gasten) zonder schuldgevoel! www.fitplein.nl

11 gezonde borrelhapjes: Verwen jezelf (en je gasten) zonder schuldgevoel!

Wil je in de decembermaand wel lekker snoepen, maar geen schuldgevoel vanwege alle calorieën die je binnenkrijgt? In dit blog vind je 11 heerlijk en ...

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *