OMG, toen ik die foto zag, moest ik deze taart bakken! Dat moest van mijn mond. En van mijn collega’s. Hij smaakt absoluut fantastisch dus met dit recept gooi je gegarandeerd hoge ogen!
Ingrediënten voor deze glutenvrije chocoladetaart
Voor de chocolade cake:
- 4 grote eieren, gescheiden
- 100 gram Arenga palmsuiker
- 275 gram amandelmeel
- 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
Voor de honingzoete ricotta:
- 700 gram vetarme ricotta
- 75 gram honing
- 1 theelepel vanillepoeder
- snufje Himalaya zout
Voor de topping:
- 25 gram geraspte carob of suikervrije, rauwe chocolade
Bereiding van deze glutenvrije chocoladetaart
Chocolade cake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet een ronde bakvorm van 20 cm in
- Voeg de eierdooiers met de kokospalmsuiker samen in een grote kom en klop totdat de substantie romig en blank wordt en zet apart
- Meng amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar en zet apart
- Klop de eiwitten stijf in een aparte kom en zet apart
- Roer in 3 etappes van telkens 1/3 de opgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel
- Voeg vervolgens het amandel mengsel toe in 3 etappes
- Giet het beslag in de bakvorm
- Bak gedurende 25 tot 30 minuten in het midden van de oven totdat de cake gaar is. Dit kun je testen door er een prikker of cake tester in het midden in te steken en eruit te halen. Is de pin schoon, dan is de cake gaar
- Snijdt rondom de cake los van de bakvorm en laat de cake afkoelen.
De ricotta:
- Roer de ricotta, honing, vanillepoeder en zout goed door elkaar
- Zet in de koelkast.
Maak de chocoladetaart af:
- Gebruik een scherp, gekarteld mes om een flinterdun laagje van de bovenkant van de taart te snijden. Dit gebruik je niet, maar hierdoor kan het vocht van de ricotta straks goed in de taart dringen
- Snijd de taart horizontaal in tweeën, let er goed op dat de twee lagen intact blijven
- Verdeel de helft van het ricotta mengsel op de onderste laag van de cake
- Plaats de tweede laag cake bovenop dit ricottamengsel
- Verspreid de rest van het ricotta mengsel op de top van de taart
- Strooi geraspte carob of suikervrije pure chocolade over de taart
- Dek af en plaats ’s nachts in de koelkast
- Breng op kamertemperatuur voor het opdienen
Met dank aan http://amygreen.me