Glutenvrij ontbijt met Morgenstund, of mueslireepjes natuurlijk!

Morgenstund is een fantastisch product! In een handomdraai maak je er een heerlijk glutenvrij ontbijt van (met een beetje kwark of plantaardige melk en fruit), maar er is nog veel meer…..!

Glutenvrij ontbijt, ehhhm, kan dat wel met mueslireepjes?

Je kunt ermee ontbijten, maar ook mee bakken. Morgenstund bevat basenopbouwende vitale stoffen en zegt bij te dragen aan het verhogen van je concentratie. Ook heeft het een positieve invloed op je uithoudingsvermogen en versterkt Morgenstund je immuunsysteem. Tijd om het uit te proberen met een lekker recept!

Recept Morgenstund mueslirepen

Ingrediënten Morgenstund mueslireep

  • 250 gr MorgenStund (niet koken)
  • 40 gr amandelen
  • 40 gr kokosvlokken
  • 40 gr rozijnen
  • 80 gr gehakte hazelnoten
  • 40 gr gepofte amarant
  • 40 gram pijnboompitten
  • 80 gr havermout of meel van quinoa / boekweit / teff
  • 100 gr boter
  • 100 gr vloeibare honing
  • 250 ml water

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe alle ingrediënten in een kom giet de gesmolten boter er overheen. Tot slot honing en water toevoegen en mengen. Het mengsel gelijkmatig op een ingevette bakplaat verdelen en glad maken met een spatel tot ongeveer 0,5 cm dikte. De mueslireepjes meteen na het bakken uitsnijden.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: ca. 25 min

Glutenvrij ontbijt met Morgenstund: de basis

Okay, die is dus echt super eenvoudig! Je neemt een kom (plantaardige) melk of een kom yoghurt en voegt daar twee grote scheppen Morgenstund aan toe. Afronden met vers fruit en/of nootjes of zaden en je ontbijt is klaar. Zo kun je elke dag variëren met jouw eigen glutenvrij ontbijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *