Glutenvrij haver- en choco ontbijt

Haver, het is een oeroude voedingsbron, en niet ten onrechte. Gezond, glutenvrij, rijk aan mineralen, makkelijk te bereiden, haver laat zich simpel combineren met allerlei voedingsmiddelen zoals fruit, cacao, en nog veel meer. Hier een voedzaam glutenvrij haver- en choco ontbijt recept voor de haastige ochtenduren.

 Ingrediënten glutenvrij haver- en choco ontbijt:

Bereiding:

Doe alle genoemde ingrediënten in een kom, behalve de banaan. Roer het mengsel goed zodat de ingrediënten zich vermengen. Zet de schaal in de koelkast, op de avond voordat je het als ontbijt wil gebruiken. De volgende ochtend zal je zien dat het geheel wat ingedikt is. Naar keuze kan je even in de magnetron verwarmen, of koud nuttigen. De banaan als allerlaatste toevoegen en het geheel nog even roeren.

Enkele suggesties om als topping te gebruiken, allemaal naar eigen voorkeur: gehakte walnoot, bessen, zaden, granola, als zoetmiddel wellicht bijenpollen. Of toch misschien wat rauwe cacaovlokken?

Krenten, rozijnen, anderszins gedroogde fruitsoorten lenen zich prima om aan dit ontbijt te worden toegevoegd. Maak je keuze, en eet smakelijk!

Penne in geroosterde tomatensaus

Pasta met geroosterde tomatensaus

Ik ben helemaal weg van een heerlijk avondje op de bank met een groot bord van mijn favoriete pasta. Maar dan wel met zelfgemaakte geroosterde ...
suiker ongezond

Suikervrij eten: 15 praktische tips om van suiker af te kicken

Suikervrij eten is niet heel makkelijk. Veel mensen hebben overmatige behoefte aan zoetigheid. De redenen hiervoor variëren sterk, maar de belangrijkste zijn hormonale disbalans (voornamelijk van hormonen ...

Douche vs. Bad: wat is beter voor je gezondheid?

Douchen of toch in bad, wat is nou eigenlijk beter voor je gezondheid? En wat moet je doen als je een gevoelige huid hebt? In ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *