Quinoa ontbijt, voor als je eens wat anders wil.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Havermout is gezond, maar quinoa is minstens zo gezond. Voordeel is daarnaast dat het zich eenvoudig laat combineren met veel smaakvariaties, zoals bijvoorbeeld diverse fruitsoorten. Makkelijk klaar te maken op een haastige ochtend, en geeft een langdurig verzadigd gevoel.

Ingrediënten:

  • Een kop quinoa, afgespoeld, verkrijgbaar bij superfoodmarkt.nl ;
  • Een ruime kop koffie (uit filter, Nescafé, net wat je lekker vindt of voorhanden hebt)
  • Een ruime kop kokoswater, hier verkrijgbaar:
  • Een kwart kop cacao nibs, hier verkrijgbaar:
  • Een halve kop (kokos)room

Bereiding:

Neem een pan en doe er de quinoa, de kop koffie, het kokoswater en de cacao nibs in. Even roeren, en aan de kook brengen. Vervolgens vuur omlaag en het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes laten pruttelen, totdat de quinoa dik geworden is en de vloeistof grotendeels verdwenen is. Indien gereed, quinoa op een schaal of diep bord doen en topping van de (koude) room aanbrengen. Eet smakelijk.