Glutenvrij haver- en choco ontbijt

Haver, het is een oeroude voedingsbron, en niet ten onrechte. Gezond, glutenvrij, rijk aan mineralen, makkelijk te bereiden, haver laat zich simpel combineren met allerlei voedingsmiddelen zoals fruit, cacao, en nog veel meer. Hier een voedzaam glutenvrij haver- en choco ontbijt recept voor de haastige ochtenduren.

 Ingrediënten glutenvrij haver- en choco ontbijt:

Bereiding:

Doe alle genoemde ingrediënten in een kom, behalve de banaan. Roer het mengsel goed zodat de ingrediënten zich vermengen. Zet de schaal in de koelkast, op de avond voordat je het als ontbijt wil gebruiken. De volgende ochtend zal je zien dat het geheel wat ingedikt is. Naar keuze kan je even in de magnetron verwarmen, of koud nuttigen. De banaan als allerlaatste toevoegen en het geheel nog even roeren.

Enkele suggesties om als topping te gebruiken, allemaal naar eigen voorkeur: gehakte walnoot, bessen, zaden, granola, als zoetmiddel wellicht bijenpollen. Of toch misschien wat rauwe cacaovlokken?

Krenten, rozijnen, anderszins gedroogde fruitsoorten lenen zich prima om aan dit ontbijt te worden toegevoegd. Maak je keuze, en eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *