Cashew-melk & kurkuma smoothie

In de nieuwsbrief van deze vorige week kon je een heerlijk recept vinden voor zelfgemaakte cashewmelk. Notenmelk is makkelijk zelf te maken met behulp van de Chufamix, en zoals velen al weten is het ook een geweldige vervanging voor koemelk. Maar heb jij al eens een smoothie met zelfgemaakte cashew-melk geprobeerd? Het is zeker de moeite waard! Daarom bij deze mijn persoonlijke recept voor een cashew-melk & kurkuma smoothie.

Benodigdheden:

  • 300 ml zelfgemaakte cashew-melk
  • 1 eetlepel honing (een echte aanrader is de honing van Wild about Honey)
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel kurkuma hier te koop
  • 1 bevroren banaan (een nachtje in de vriezer doet wonderen)

Hoe maak je deze cashew-melk smoothie?

Maak een dag van tevoren de cashew-melk zodat alle smaak van de cashews goed in het water opgenomen is. Zorg ook dat je de banaan alvast zonder schil de avond van tevoren in de vriezer legt.

Een handige tip: krijg je niet alle bananen die je gekocht hebt op dan kan je ze pellen en in de vriezer bewaren, super handig als je bevroren banaan nodig hebt voor een smoothie of zin hebt in vegan ice-cream! (bananen zijn minimaal een half jaar houdbaar in de vriezer)

Om de smoothie te maken meng je alle ingrediënten bij elkaar in een blender. Goed mixen tot een glad geheel en daarna natuurlijk optimaal genieten van je heerlijke smoothie!

Wist je trouwens dat kurkuma en honing wondermiddelen zijn?! Ze zijn heel lekker en helpen ook nog eens heel goed tegen verkoudheid en griep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *